Houskový knedlík, tak jak ho známe dnes, se poprvé na stolech českých kuchyní objevil v 19. století. Ve starověku a středověku existoval knedlík jako šiška s masem a máčenou houskou. Tehdy byl knedlík hlavní jídlo, a ne příloha. Houskový knedlík nebo jeho nesčetné varianty jsou součástí národních kuchyní v i v Rakousku, Tyrolsku a Bavorsku. Houskový [...]
Karlovarský knedlík je nejen vynikající příloha, ale svou mozaikou působí zároveň i jako dekorace hlavního pokrmu. Karlovarský houskový knedlík obsahuje minimum přidané mouky, tím pádem se pečivo nezalévá takovým množstvím těstíčka, a o to více si pak můž
projít na článekod 27. ledna do vyprodání sortimentu Polévka Silný zvěřinový vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky 55 Kč Hlavní jídla 200g Zvěřinový guláš s houskovým knedlíkem, cibulka, křen 165 Kč 200g Šťavnaté zvěřinové biftečky s houbami, bramborová kaše 175
projít na článekKarlovarský knedlík svou mozaikou působí zároveň jako dekorace, a když jej uvidíte na svém talíři, nemáte na rozdíl od jiných knedlíků pocit sytosti dříve, než vůbec ochutnáte. Karlovarský knedlík je výtečnou přílohou ke svíčkové.
projít na článekPo příkladné péči o pivo a zavedení zrání masa do zdejší kuchyně v Ambiente zaměřili pozornost na mouku
Knedlík je vařený pokrm vyrobený z těsta. Složení těsta se podle různých receptů velmi liší. Knedlíky mohou být bez náplně nebo s nejrůznější náplní. Formují se do tvaru koule nebo šišky a vaří se v osolené vodě nebo v páře. Jsou velmi důležitou součástí
projít na článek