Receptů na bublaninu je veliké množství, v podstatě co bublanina, to originál. Bublanina je náročnější na vejce, nenáročná na tuk a méně náročná na mouku. Je velmi nadýchaná, a pokud použijete celozrnnou mouku, budete mít hezkou tmavou barvu v kontrastu s třešněmi. Domácí bublanina je ten pravý červencový zážitek a skutečný hit léta.
Bublanina je sladký druh pečiva. Je to třená buchta, do které se přidávají třešně, višně, broskve či jiný druh ovoce, případně marmeláda. Připravuje se tak, že se do pekáče nalije těsto, načež se do něj následně vsadí zmiňované ovoce nebo kousky marmelády
projít na článekPro přípravu bábovky se používá bábovková forma, která je jednou z nejoblíbenějších. Těsto můžete péci i v jiných tvarech, srnčích hřbetech a podobně. Pocukrovaná bábovka se ale na nedělním stole bude vyjímat nejlépe. Kdo si potrpí na hrnkové pečení, bude
projít na článekVelmi půvabná rostlina, která se jako hrnková pěstuje teprve krátký čas. Můžeme ji sehnat spíš jako letničku či trvalku, a to pod českým názvem jícnovka nebo čínská růže. Není to však rostlina odolná vůči mrazu. Můžeme ji umístit na terasu, nebo dvorek, k
projít na článekKalanchoe neboli kolopejka je nenáročná a odolná rostlina, která se dobře hodí do suchých, teplých bytů. Tato hrnková květina dosáhla v posledních letech doslova závratné kariéry, protože oproti tradičním běžným kvetoucím hrnkovým květinám, jako jsou u ná
projít na článek