Rybízová bublanina

Bublanina je sladký druh pečiva. Je to třená buchta, do které se přidávají třešně, višně, broskve či jiný druh ovoce, případně marmeláda. Připravuje se tak, že se do pekáče nalije těsto, načež se do něj následně vsadí zmiňované ovoce nebo kousky marmelády a vloží se do trouby k pečení. Těsto v troubě probublá na povrch, a proto název bublanina.

projít na článek

Hrnková bublanina

Receptů na bublaninu je veliké množství, v podstatě co bublanina, to originál. Bublanina je náročnější na vejce, nenáročná na tuk a méně náročná na mouku. Je velmi nadýchaná, a pokud použijete celozrnnou mouku, budete mít hezkou tmavou barvu v kontrastu s

projít na článek

Černé duše

Sádlo nechte povolit ve vodní lázni a smíchejte se všemi sypkými ingrediencemi. Těsto rozválejte a vykrajujte malá kolečka, uprostřed udělejte koncem vařečky důlek, do něhož vložte marmeládu. Pečte v troubě vyhřáté na 170°C po dobu 15-20 minut. Cukroví n

projít na článek

NASKLADNĚNÍ: Jelení ragů s bramborovými špalíčky - Adventure menu

Jelení ragů s bramborovými špalíčky Jedinečná chuť jeleního masa ve spojení s omáčkou z kořenové zeleniny s rybízovou marmeládou, červeným vínem a divokým kořením. S bramborovými ručně válenými špalíčky není divu, že je toto jídlo jedno z nejoblíbenějš

projít na článek

AKCE: Jelení ragů s bramborovými špalíčky - Adventure menu

Jelení ragů s bramborovými špalíčky Jedinečná chuť jeleního masa ve spojení s omáčkou z kořenové zeleniny s rybízovou marmeládou, červeným vínem a divokým kořením. S bramborovými ručně válenými špalíčky není divu, že je toto jídlo jedno z nejoblíbenějš

projít na článek