I bez bílé mouky se dá snadno přežít

Zastánci zdravého životního stylu jsou přesvědčeni o tom, že bílá mouka je peklo pro naše zdraví a funkčnost našeho těla. Výživoví poradci nás varují, že nám bílá mouka zalepí střeva a doporučují omezení veškerého příjmu pečiva, právě z této mouky. Proč je bílá mouka považována za tak velké zlo, a co se místo ní dá použít k neomezenému příjmu potravin se stejně „dobrou chutí“? Fakta o bílé mouce: 1.     Je těžko stravitelná. 2.     Způsobuje nadýmání a tím i bolesti břicha. 3.     Přibírá se po ní, a to v značné míře. 4.     Způsobuje celou řadu zdravotních potíží – jak na naší pokožce, tak v orgánech. 5.     Je chudá na živiny, bílkoviny, minerály a vitamíny. 6. Považuje se za jednu z nejhorších, a přitom nejvíce používaných mouk na trhu. Dostupné a chutné alternativy Bílá mouka je základní mouka, po které v obchodě většina lidí sahá. Přitom nám jsou k dispozici zdravější a daleko chutnější náhražky, i když je důležité zdůraznit, že i daleko dražší mouky, o které byste se neměli nechat ochudit. Tmavá, je vždy lepší! ·        CELOZRNNÁ – zdroj vitamínů a živin, který je s bílou moukou nesrovnatelný. ·        ŽITNÁ   na pečení chleba, pečiva. ·        ŠPALDOVÁ – lehce stravitelná. ·        AMARANTOVÁ – bohatá na zdroj bílkovin. ·        POHANKOVÁ – do cukroví a buchet, velmi výživná. Z různých druhů tmavých mouk můžete udělat veškeré produkty, na které jste využívali doposud bílou mouku. Palačinky, moučníky, i domácí pečivo budou mít nejen lepší, výraznější a hodnotnější chuť, ale i silný vliv na vaše zdraví a styl života. Jistě vám záleží na tom, co jíte a věřte, že s bílou moukou si moc k dobru nepomáháte. Dnes už ale máme to štěstí, že ji můžeme nahradit a využít tak lepší hodnoty z obilí, než nám právě tolik vyhledávaná bíla mouka nabízí. Podstatně velká skupina lidí celozrnné a tmavé mouky nekupují už jen z principu, že stojí příliš moc peněz. V porovnaní se zdravím a péčí o nás samotných, byste však měli být mnohem více důkladnější a dbát i na to, co vše vám bílá mouka může přinést právě z toho negativního hlediska. Článek I bez bílé mouky se dá snadno přežít se nejdříve objevil na Stavcom.

  • Web: Stavcom
  • Aktualizace: 27.6.2024
projít na článek

Jak přežít exekuci?

Rozhovor s advokátem Jiřím Klegou o tom, jaká úskalí přináší zadlužení a jak postupovat v některých případech. The post Jak přežít exekuci? appeared first on JKP Advokáti Ostrava.

projít na článek

EMS včasopise PŘEŽÍT

Rozhovor s úspěšným majitelem studia BODY EXPRESS. Osud se s Bořivojem Drastichem nepáral, přesto toho dokázal ve fitness oboru mnoho. Přečtěte si zajímavý článek. The post EMS v časopise PŘEŽÍT appeared first on Body Technology.

projít na článek

Jak přežít svého muže

Mladá herečka Lucie se po mateřské dovolené snaží vrátit do práce, ale setkává se s klasickými starostmi svobodných matek a současně se zamotává do bláznivých situací při hledání nové lásky. Příspěvek Jak přežít svého muže pochází z POUKARdesign

projít na článek

Celozrnný chléb s podmáslím z dvorku

Ingredience: 1/8 m sla 2/3 hrnku cukru 2 vejce 1 hrnek podm sl 1/2 lžičky jedl sody 1 hrnek kukuřičn mouky 1 hrnek celozrnn mouky 1/2 lžičky soli Detaily receptu: Vaj čko rozpalte na 175 C. Vymastěte plech. Ve velk p nvi na smažen nechte změknout m

projít na článek

Recept č.4 - DÝŇOVÉ NOKY

DÝŇOVÉ NOKY 500 g očištěných brambor 500 g očištěné máslové dýně 150 g polohrubé mouky 150 g hladké mouky 1 vejce lžička soli špetka muškátového oříšku k podávání: 150 g slaniny strouhaný parmazán Oloupané a nakrájené brambory nechte uvařit doměkka.

projít na článek