Není to poprvé, kdy vědci přehodnotili svá někdejší stanoviska k různým potravinám a jejich vlivu na naše zdraví. Například tolik proklínané sádlo zažívá renesanci. Jak je to s ním tedy doopravdy? Celá desetiletí nám vědci a výživoví poradci tloukli do hlavy, že sádlo zvyšuje hladinu cholesterolu. V důsledku vysokého cholesterolu vzniká kornatění tepen (ateroskleróza). Následně roste riziko srdečního infarktu a mozkové mrtvice. Dnes vědci tvrdí, že všechno je jinak – přesně obráceně. V rozumném množství totiž sádlo srdci prospívá.
Všichni chceme pro své děti to nejlepší, jak to ale udělat, když si vaše dítko postaví hlavu? Jak děti naučit jíst zdravě a předejít tak nadváze a dalším komplikacím?
projít na článekNěkdy se až moc soustředíme na to, co jíme, a zapomínáme, co bychom jíst mohli. Podstata zdravé výživy je hlavně pestrost a vyváženost, která organismu dodá potřebné výživné látky. Nebojte se proto experimentovat a minimálně jednou týdně zařaďte do svéh
projít na článekPřijde Vám to jako nesmysl? Péct kočce sušenky? Poslední dobou je velkým hitem péct domácí pamlsky pro naše psí miláčky, ale proč by o tuto výhodu měli být ochuzeny naše domácí kočičky? Stejně jako u jiných pokrmů, má největší výhodu v přípravě domácích p
projít na článekTéma jídla je při mnohých léčebných a terapeutických dietách velké a nikdy nekončící téma, neboť se hlavně na začátku může zdát, že není co jíst a vzniká lehká panika. Při protikvasinkové dietě, kdy je omezen hlavně cukr, mouka, mléčné výrobky, průmyslově
projít na článekI tento rok pro vás budeme s láskou péct lahodné vánoční cukroví.Objednání cukroví je možné do 6. 12. 2020 přes e-shop: https://eshop.tilakrestaurace.cz/vanocni-cukrovi/ The post Zdravé cukroví z Tilaku appeared first on TILAK vegetariánská wellness r
projít na článek