Jablečná povidla od babičky pečená v troubě

Povidla jsou potravina kašovité konzistence. Vyrábí se ze sladkého ovoce, nejčastěji ze švestek, jablek či hrušek. Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyráběla bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. Ovoce k výrobě povidel by mělo být zcela dozrálé, případně též už přešlé prvními nočními mrazíky, aby byl vyšší přirozený obsah cukrů.

projít na článek

Zavařování strouhaných jablek v troubě

Jak zavařit strouhaná jablka v troubě? Zavařování každý známe. Velký hrnec plný vody a v něm naskládané zavařovací sklenice. Ale co když tak velký hrnec nemáte. Pak je na řadě zavařování v troubě. Nejlepší jablka na zavaření v troubě jsou ta křupavá, ne m

projít na článek

Pečená červená řepa

Pečená červená řepa je častou součástí jídel, ať už jako hlavní surovina, nebo jako příloha. Možná vás napadá, proč zrovna by měla být řepa pečená, když ji můžete uvařit, ale vařením na rozdíl od pečení ztrácí mnoho cenných látek, jako jsou minerály či vi

projít na článek

Pečená kuřecí stehna

Šťavnatá kuřecí stehna pečená s kmínem, cibulí, česnekem a chilli papričkou, s jasmínovu rýží.

projít na článek

Pečená řepa s medem, ořechy a kozím sýrem

Pečená řepa s medem, ořechy a kozím sýrem je mou srdcovkou. Rozhodně nejde o obyčený salát, ale o naprostou lahůdku.Chvilkami to křupe, chvilkami kousnete do zeleného salátku a kozího sýra a jakmile se vše v ústech spojí, tak si budete spokojeně chrochtat

projít na článek

Pečená kuřecí stehna se švestkami, mandlemi a slaninou

Pečená kuřecí stehna se švestkami, mandlemi a slaninou jsou naprostou lahůdkou, po které se budete olizovat až za ušima.Jejich příprava je velmi jednoduchá a z pekáčku vám do nosních dírek bude proudit taková vůně, že budete slinit jak bernadrýn. The post

projít na článek