Jablečný ocet a dna

Všestrannost a využitelnost jablečného octa jako léčivého a detoxikačního prostředku sahá do daleké historie. Hippokrates jím léčil své pacienty již ve 4. století před naším letopočtem. Jablečný ocet byl po tisíciletí užíván nejen jako léčivý elixír, ale i jako čisticí a detoxikační prostředek sloužící k odstranění zárodků, bakterií, zápachů, a dokonce i skvrn. Jablečný ocet je možné použít při onemocnění zvaném dna na dochucení pokrmů.

projít na článek

Domácí jablečný ocet

Jablečný ocet je druh octa vyrobený z jablečného moštu. Tento ocet má jemné světlé až středně jantarové zbarvení. Používá se do salátových zálivek, marinád a jako konzervační látka. Je vyroben z drcených jablek.

projít na článek

Léčivé účinky jablečného octa

Jablečný ocet není módním výstřelkem a hitem dnešní doby. Znali a používali jej už Babyloňané před 10 000 lety, kteří věřili v jeho rozsáhlé léčivé účinky. Hippokrates jej, dle dostupných informací, využíval jako přírodní antibiotikum a pro japonské samur

projít na článek

Jablečný dortík

The post Jablečný dortík first appeared on Nejlepší české vtipy.

projít na článek

Ocet a jeho pH

Klasický ocet nejspíš nechybí v žádné domácnosti. Jsou jídla, která se bez jeho kyselé chuti prostě neobejdou. Nebo si snad bez něj dokážete představit čočku na kyselo nebo sterilované okurky? Jako konzervační prostředek se ocet používá dokonce už celá st

projít na článek

Octový zábal

Octový zábal patří k nejstarším a velmi spolehlivým fyzikálním metodám snižování teploty. První pozitivní účinek se dostavuje za 15–20 minut. Ocet je velmi účinné antiseptikum, působí silně protizánětlivě a příjemně chladivě. Nenechávejte si však zábal dé

projít na článek