Jablečný ocet není módním výstřelkem a hitem dnešní doby. Znali a používali jej už Babyloňané před 10 000 lety, kteří věřili v jeho rozsáhlé léčivé účinky. Hippokrates jej, dle dostupných informací, využíval jako přírodní antibiotikum a pro japonské samuraje představoval ocet zdroj zdraví, síly a moci. A co naše doba, proč jej objevila?
Jablečný ocet je druh octa vyrobený z jablečného moštu. Tento ocet má jemné světlé až středně jantarové zbarvení. Používá se do salátových zálivek, marinád a jako konzervační látka. Je vyroben z drcených jablek.
projít na článekVšestrannost a využitelnost jablečného octa jako léčivého a detoxikačního prostředku sahá do daleké historie. Hippokrates jím léčil své pacienty již ve 4. století před naším letopočtem. Jablečný ocet byl po tisíciletí užíván nejen jako léčivý elixír, ale
projít na článekZázvor je čím dál více populárnější v oblasti samoléčitelství. Je dobrým nástrojem proti chřipce a nachlazení, má protizánětlivé a antioxidační účinky. Jeho další léčivé účinky, například při léčbě rakoviny, nebyly vědecky potvrzeny. V Číně a Indii je pou
projít na článekHřebíček jsou poupata hřebíčkovce vonného (latinsky Syzygium aromaticum) sušená na slunci. Mají nasládlé aroma, mírně štiplavou a otupující chuť. Nejvíce je hřebíček rozšířen v kuchyni jako aromatické koření, další využití má v dekoracích a rovněž jsou zn
projít na článekKostival patří mezi nepostradatelné a nejlepší bylinky, které lze v naší přírodě najít. Ale pozor – na jednu stranu léčí, na tu druhou je však při dlouhodobém podávání jedovatý.
projít na článek