Jachtařské olympijské naděje na Lipně

Mistrovství České republiky ve třídách Laser Radial, 29er a 420 se jelo od 28. do 30. srpna na Lipně v Černé v Pošumaví.Pro dvouposádkový juniorský skif 29er se závod počítal do série Eurocupu, a tak jsme na startu viděli 27 posádek ze šesti zemí. Závodilo se na dvou okruzích, 29ery měly pro sebe jeden a Radialy, kterých bylo 21, se „čtyřistadvacítkami“ druhý.

projít na článek

Finále ICZ RODOP ČESKÉ JACHTAŘSKÉ LIGY 2022 skončilo na Lipně

Tří závodů ICZ RODOP české jachtařské ligy se zúčastnilo celkem 15 týmů z jachtklubů ze všech koutů České republiky.

projít na článek

Čech v belgickém olympijském týmu

Kromě windsurfaře Karla Lavického měla Česká republika v Enoshimě, kde probíhaly jachtařské olympijské soutěže, ještě jednoho zástupce. Byl jím Jakub Kozelský, manžel a dlouholetý kouč naší úspěšné jachtařky Veroniky Fenclové Kozelské. Setkali jsme se na

projít na článek

Karel Lavický začíná závodit na olympiádě

25. července v 5 hodin ráno našeho času odstartuje Karel Lavický svou třetí olympijskou regatu ve třídě RS:X. Po Londýně a Riu je jasné, že své olympijské umístění v Tokiu vylepší. Na startu je totiž pouze 25 závodníků a Karlovo dosavadní nejlepší umístěn

projít na článek

V jachtařském olympijském týmu panuje dobrá nálada

Prosluněné město Marseille nabízí těsně před startem olympijské regaty ideální jachtařské podmínky. Všechny tři naše závodnice tak absolvují naplánovaný trénink na vodě.

projít na článek

Česká vlajka bude vlát na olympijské jachtařské regatě!

Kateřina Švíková vítězstvím v posledních dvou rozjížďkách potvrdila své celkové první místo, a to znamená, že v závodě ať dopadnou zítřejší finálové jízdy jakkoli, nebude hůř něž třetí. Vybojovala tak pro Česko místo na olympiádě.

projít na článek