Jahodovo-malinové tartaletky sčoko polevou, které budete milovat

Jahodovo-malinové tartaletky s čokoládovou polevou jsou neodolatelným dezertem, který si zamilujete na první sousto. Tyto křehké a lahodné tartaletky kombinují svěžest jahod a malin s bohatou chutí čokolády, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka. Jahodovo-malinové tartaletky s čokoládovou polevou Co budeme potřebovat: Těsto: 240 g hladké mouky 90 g práškového cukru 35 g mandlové mouky 120 g studeného másla 1 větší vejce špetka soli Náplň: 300 g čerstvých jahod 100 g čerstvých nebo mražených malin 1-2 PL krystalového cukru Poleva: 80 g mléčné čokolády (40 % kakaa) 40 g smetany ke šlehání Zdobení: nasekané nesolené pistácie ovoce Jak budeme postupovat: 1. Příprava těsta: Smíchejte všechny suroviny na těsto. Všechny sypké suroviny (mouku, cukr i mandle) prosejte. Hotové těsto stlačte rukou do tvaru hrubé placky, zabalte do fólie a dejte do ledničky na cca půl hodiny až hodinu. 2. Příprava náplně: Mezitím připravte náplň. Umyté jahody pokrájejte a spolu s cukrem rozvařte na kaši. Přidejte maliny (nemusí být, ale kombinace je výborná). Za občasného míchání vařte na požadovanou hustotu, nebo zahustěte škrobem rozmíchaným v troše vody. Nechte vychladnout. 3. Příprava formiček a pečení: Připravte si formičky. Nemusíte je namazat, protože těsto obsahuje máslo. Z těsta dělejte kuličky cca o velikosti vlašského ořechu a rovnoměrně je vtlačte do formiček. 4. Těsto propíchněte vidličkou, aby se nenafouklo. Pečte na 180 °C asi 17 minut – jakmile se začnou vršky zbarvovat, vyjměte je z trouby. Pokud se vám spodek nafoukne, ještě teplý propíchněte vidličkou a splaskne. 5. Plnění košíčků: Do košíčků rozdělte ovocnou směs, ale ne až úplně po okraj, aby se vešla ještě čokoládová poleva. 6. Příprava čokoládové polevy: Čokoládu nasekejte (pokud použijete hořkou čokoládu, použijte poměr čokoláda smetana 1:1), zalijte horkou smetanou a rozmíchejte dohladka. 7. Pomocí lžičky rozdělte čokoládu na ovocnou náplň. Zbytek čokolády dejte do mikrotenového sáčku, odstřihněte špičku a ozdobte. 8. Před úplným ztuhnutím polevy posypte košíčky nasekanými pistáciemi a ovocím. Hotovo! Dobrou chuť! Článek Jahodovo-malinové tartaletky s čoko polevou, které budete milovat se nejdříve objevil na Prima Inspirace.

projít na článek

Citrónovo-malinové muffiny

Tímto receptem se loučím s létem a prázdninami na chatě, kde jsme si užili lesních jahod, malin, rybízu a dalšího ovoce. Můžete také vyzkoušet obměnu s borůvkami, rybízem nebo kombinací lesních plodů, vynecháním mandlových lupínků a pouze dozdobením moučk

projít na článek

Jahodovo-rebarborové smoothie

Dnešní ráno je jako stvořené pro nějaké to další smoothie. Jelikož jsem včera na trhu sehnala rebarboru, nedalo mi ji vyzkoušet v tomto receptu. Rychle jsem nafotila, sepsala, abyste si i vy mohli dopřát den plný vitamínů. A vzhůru ven, dokud je hezky. I

projít na článek

Když jsem začal skutečně milovat sám sebe

Když jsem začal skutečně milovat sám sebe Když jsem začal skutečně milovat sám sebe, dokázal jsem poznat, že psychická bolest a utrpení je pro mne jen varováním, abych nežil proti své vlastní pravdě. Dnes vím, že se tomu říká být pravdivý. Když jsem za

projít na článek

Nové zboží: Bonne Maman tartaletky s čokoládou a karamelem

Francouzský moučník košíček z křehkého lineckého těsta s čokoládovou (27%) a karamelovou náplní (20%). Francouzská značka Bonne Maman Dobrá máma patří již více než 45 let mezi světovou špičku ve výrobě sladkého pečiva a džemů. Balení obsahuje 9 kusů

projít na článek

Každý si někdy potřebuje užít

Každý muž na světě, který miluje ženská těla, si chce někdy užít. Na světě nelze najít muže, který by si nechtěl užít s krásným ženským tělem, které by pro něj bylo to nejkrásnější, co může mít. Sex je totiž činnost, která se líbí všem. Pokud i vy máte rá

projít na článek