Jahodovo-malinové tartaletky s čokoládovou polevou jsou neodolatelným dezertem, který si zamilujete na první sousto. Tyto křehké a lahodné tartaletky kombinují svěžest jahod a malin s bohatou chutí čokolády, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka. Jahodovo-malinové tartaletky s čokoládovou polevou Co budeme potřebovat: Těsto: 240 g hladké mouky 90 g práškového cukru 35 g mandlové mouky 120 g studeného másla 1 větší vejce špetka soli Náplň: 300 g čerstvých jahod 100 g čerstvých nebo mražených malin 1-2 PL krystalového cukru Poleva: 80 g mléčné čokolády (40 % kakaa) 40 g smetany ke šlehání Zdobení: nasekané nesolené pistácie ovoce Jak budeme postupovat: 1. Příprava těsta: Smíchejte všechny suroviny na těsto. Všechny sypké suroviny (mouku, cukr i mandle) prosejte. Hotové těsto stlačte rukou do tvaru hrubé placky, zabalte do fólie a dejte do ledničky na cca půl hodiny až hodinu. 2. Příprava náplně: Mezitím připravte náplň. Umyté jahody pokrájejte a spolu s cukrem rozvařte na kaši. Přidejte maliny (nemusí být, ale kombinace je výborná). Za občasného míchání vařte na požadovanou hustotu, nebo zahustěte škrobem rozmíchaným v troše vody. Nechte vychladnout. 3. Příprava formiček a pečení: Připravte si formičky. Nemusíte je namazat, protože těsto obsahuje máslo. Z těsta dělejte kuličky cca o velikosti vlašského ořechu a rovnoměrně je vtlačte do formiček. 4. Těsto propíchněte vidličkou, aby se nenafouklo. Pečte na 180 °C asi 17 minut – jakmile se začnou vršky zbarvovat, vyjměte je z trouby. Pokud se vám spodek nafoukne, ještě teplý propíchněte vidličkou a splaskne. 5. Plnění košíčků: Do košíčků rozdělte ovocnou směs, ale ne až úplně po okraj, aby se vešla ještě čokoládová poleva. 6. Příprava čokoládové polevy: Čokoládu nasekejte (pokud použijete hořkou čokoládu, použijte poměr čokoláda smetana 1:1), zalijte horkou smetanou a rozmíchejte dohladka. 7. Pomocí lžičky rozdělte čokoládu na ovocnou náplň. Zbytek čokolády dejte do mikrotenového sáčku, odstřihněte špičku a ozdobte. 8. Před úplným ztuhnutím polevy posypte košíčky nasekanými pistáciemi a ovocím. Hotovo! Dobrou chuť! Článek Jahodovo-malinové tartaletky s čoko polevou, které budete milovat se nejdříve objevil na Prima Inspirace.
Tímto receptem se loučím s létem a prázdninami na chatě, kde jsme si užili lesních jahod, malin, rybízu a dalšího ovoce. Můžete také vyzkoušet obměnu s borůvkami, rybízem nebo kombinací lesních plodů, vynecháním mandlových lupínků a pouze dozdobením moučk
Dnešní ráno je jako stvořené pro nějaké to další smoothie. Jelikož jsem včera na trhu sehnala rebarboru, nedalo mi ji vyzkoušet v tomto receptu. Rychle jsem nafotila, sepsala, abyste si i vy mohli dopřát den plný vitamínů. A vzhůru ven, dokud je hezky. I
Když jsem začal skutečně milovat sám sebe Když jsem začal skutečně milovat sám sebe, dokázal jsem poznat, že psychická bolest a utrpení je pro mne jen varováním, abych nežil proti své vlastní pravdě. Dnes vím, že se tomu říká být pravdivý. Když jsem za
projít na článekFrancouzský moučník košíček z křehkého lineckého těsta s čokoládovou (27%) a karamelovou náplní (20%). Francouzská značka Bonne Maman Dobrá máma patří již více než 45 let mezi světovou špičku ve výrobě sladkého pečiva a džemů. Balení obsahuje 9 kusů
Každý muž na světě, který miluje ženská těla, si chce někdy užít. Na světě nelze najít muže, který by si nechtěl užít s krásným ženským tělem, které by pro něj bylo to nejkrásnější, co může mít. Sex je totiž činnost, která se líbí všem. Pokud i vy máte rá