Citrónovo-malinové muffiny

Tímto receptem se loučím s létem a prázdninami na chatě, kde jsme si užili lesních jahod, malin, rybízu a dalšího ovoce. Můžete také vyzkoušet obměnu s borůvkami, rybízem nebo kombinací lesních plodů, vynecháním mandlových lupínků a pouze dozdobením moučkovým cukrem. Ingredience 120 g bílého jogurtu (např. Pilos nebo Activia)120 g cukru krupice2 vejce180 g hladké mouky80 ml olejekůra z 1/2 citrónu1 lžička citrónové šťávy1 vrchovatá lžička kypřicího prášku125 g mražených malinhrst mandlových plátkůna ozdobu: citrónová poleva Postup Smícháme všechny tekuté ingredience jogurt, vejce, olej, citrónovou šťávu. Přidáme cukr s citrónovou kůrou a vše promícháme.Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem.Opatrně zapracujeme zmražené maliny.Těsto naplníme do cca 10 muffinových košíčků do formy na muffiny a posypeme mandlovými plátky.Pečeme při 180 °C cca 25 minut.Vychladlé muffiny můžeme dozdobit citrónovou polevou. Článek Citrónovo-malinové muffiny se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Jarní dekorace

Máme pro Vás další typ na tvoření pro děti ‍♀️ Vytvořte si krásnou jarní dekoraci do květináčů - papírové narcisky s košíčky na muffiny Budeme potřebovat: - barevný papír žlutý, tvrdý papír - lepidlo - nůžky - papírové košíčky na muffiny - dřevěné ba

projít na článek

Jahodovo-malinové tartaletky sčoko polevou, které budete milovat

Jahodovo-malinové tartaletky s čokoládovou polevou jsou neodolatelným dezertem, který si zamilujete na první sousto. Tyto křehké a lahodné tartaletky kombinují svěžest jahod a malin s bohatou chutí čokolády, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Pokud i v

projít na článek

Jak na krásné a šťavnaté maliny? Připravte si jednoduše tohle skvělé hnojivo, které jen přilijete ke keři

Chcete-li se těšit z bohaté úrody sladkých malin přímo ze své zahrady, je nyní ideální čas začít s přípravami. Nemusíte však sahat po drahých chemických hnojivech. Příroda a vaše kuchyně nabízí vše, co potřebujete pro zdravý růst a vývoj vašich malinových

projít na článek

Metamorfóza malin

V České republice nikdo nereprezentuje výraz techno-emociální kuchyně lépe než Stephen Senewiratne. Jako jeden z mála kuchařů u nás vás vezme na dobrodružnou cestu na tajuplný ostrov techno-emociální kuchyně a nabídne objevnou exkurzi, která se bude ucház

projít na článek

Apetit piknik 2016

Včera se konala jedna z větších gastronomických akcí a to Apetit piknik. Mezi hrnci na něm samozřejmě nesměla chybět, i když pouze jako účastník. Přestože se tato akce konala již pošesté, přiznám se, že jsem na ní byla poprvé. Samozřejmě jako vždy jsem vy

projít na článek