Každý milovník čaje zná ten pocit – hledání té správné doby louhování, která čaj promění v dokonalý nápoj. Často to je hra na slepou bábu mezi příliš silným prvním nálevem a vlažnou vodou bez chuti. A když už se nám zdá, že jsme našli tu pravou rovnováhu, čaj pořád nemá tu „správnou chuť“. Čím to je? Možná je voda příliš horká, a lístky se spálí, nebo je naopak příliš chladná a čaj neodhalí svůj plný potenciál. Tento článek vás provede labužnickým světem přípravy čaje – od správné teploty vody, přes ideální dobu louhování, až po výběr kvalitního čaje.
Moc ráda si dopřávám kvalitní čaje. A to mám možná po své mamince a babičce, protože i obě dvě opravdu hodně milují čaje. A milují je dodnes. Takže si většinou ve třech dopřáváme opravdu kvalitní čaje. A to nejenom sypané. Později se k nám přidal taky můj
Znáte ten pocit, když jste v obchodě a přemýšlíte, co asi byste tak měli koupit? Mezi mou důležitou položku, kterou do nákupního košíku pravidelně zařazuji, patří například ovoce a zelenina, různé maso, koření, ale také sypané čaje. Sypané čaje jsou hrozn
Tento text pojednává o alergiích a alergenech, popisuje jejich význam a různé druhy alergenů, včetně potravin, pylů, kožních alergenů a dalších. Text také vysvětluje, jak alergeny vyvolávají alergické reakce a jaké mohou být příznaky. Dále se text zabývá
Poslední dobou mám pocit, že se počasí zbláznilo. Chvíli pomalu jaro a hned nato nám do kočárku při procházce padá sníh. Takové prudké změny nejsou pro naši imunitu zrovna nej a bohužel se stalo to, čeho se bojí každá matka na mateřské. Onemocněla jsem ja
Potřebujete nutně vědět jak dlouho se píší didaktické testy z ČJ, AJ a dalších cizích jazyků v letošním roce (2021)?
projít na článek