Poslední dobou mám pocit, že se počasí zbláznilo. Chvíli pomalu jaro a hned nato nám do kočárku při procházce padá sníh. Takové prudké změny nejsou pro naši imunitu zrovna nej a bohužel se stalo to, čeho se bojí každá matka na mateřské. Onemocněla jsem jak já tak i můj syn. Kromě moderních léčebných přípravků pak přišel na řadu i cibulový čaj, který si pamatuji již z mládí. Čaj a pak prolisovaný česnek s medem podávaný na lžičce byli zaručené léčebné metody mojí maminky. Po dobu nemoci jsem ho vypila nepočítaně, ale musím uznat, že opravdu zabírá. Vnutila jsem ho i synovi, tam se to tedy s až tak velkou oblibou nesetkalo, ale něco málo vypil. Pokud budete čaj dělat pro menší děti, připravte jej pouze z cibule (určitě vynechte zázvor)! Příprava cibulového čaje může být dvojí. Buď jak v receptu níže jen přivedete k varu a necháte louhovat nebo můžete také stejně dlouhou dobu čaj vařit. Druhý způsob se hodí pro přípravu cibulového čaje bez zázvoru. Zázvor by delším vařením ztratil účinné látky. Ingredience 500 ml vody 2 cibule 1 lžička strouhaného zázvoru 4 hřebíčky med na doslazení Postup Cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny, které rozdělíme na jednotlivé měsíčky a vložíme do hrnce. Přidáme hřebíčky, zázvor a vodu. Zázvor neloupejte, stačí pouze omýt a nastrouhat na hrubé straně struhadla. Vše přivedeme k varu a ihned odstavíme. Necháme pod pokličkou aspoň 10 minut louhovat. Mám vyzkoušeno, že pokud na čaj zapomenete a necháte louhovat déle, nic se nestane. Čaj scedíme a dosladíme medem, cukrem či sirupem. Já mám nejraději s domácím medem. Článek Cibulový čaj se zázvorem se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Tímto cibulovým koláčem se zavděčíte každé návštěvě. Není zas tak složitý, i když je příprava trochu delší, díky nutnosti odležení těsta. Pokud budete postupovat přesně podle návodu a těsto nebudete zbytečně dlouho v rukách a teple zpracovávat, určitě se
Naše Pivovarská restaurace si pro vás opět přichystala pořádné husí hody! Těšit se můžete na šťavnaté a křupavé husí speciality, které jsou připraveny s láskou a péčí našich šéfkuchařů. A hodovat budeme hned od 10. do 19. listopadu. Přijďte s rodinou,
projít na článekLetos začínám vánoční cukroví s babiččiným receptem na zázvorky. Toto typické staročeské cukroví dostalo jméno podle hlavní ingredience a to zázvoru. Díky němu pak dostávají nádhernou zázvorovou vůni a jemně štiplavou chuť. Zázvorky stejně jako tradiční p
Cibule je jedna z ingrediencí, která v domácnosti zpravidla nechybí. Nedávno jsem zde přidávala recept na Cibulový čaj a i tentokrát bude hrát cibule hlavní roli a to pro změnu v polévce. Kdo by neznal cibulačku, minimálně z doslechu. I když hlavní ingr