Cibulový koláč se slaninou

Tímto cibulovým koláčem se zavděčíte každé návštěvě. Není zas tak složitý, i když je příprava trochu delší, díky nutnosti odležení těsta. Pokud budete postupovat přesně podle návodu a těsto nebudete zbytečně dlouho v rukách a teple zpracovávat, určitě se výsledek zadaří a vy si ho zamilujete. Nejvíc mi chutná teplý, ale klidně podávejte i za studena. Náplň můžete samozřejmě jakkoliv obměňovat. Přidejte třeba žampiony, papriku či rajčata, Ingredience Těsto 250 g hladké mouky 125 g másla 1 vejce 1-2 lžíce vody špetka soli Náplň 1 červená cibule 1 žlutá cibule 1 smetana ke šlehání 3 vejce 100 g anglické slaniny 80 g sýru Eidam trocha oleje na orestování sůl, pepř Postup Prosejeme mouku, nastrouháme do ní na hrubé části struhadla máslo (přímo vytažené z lednice), poté přidáme vejce a prsty zpracujeme těsto. Vodu přidáváme postupně podle nutnosti. Postupujeme rychle a těsto příliš nehněteme. Hotové těsto nemusí být zcela hladké. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme aspoň na hodinu do lednice odpočinout (klidně přes noc). Těsto vyválíme na pomoučeném vále, přeneseme do formy o průměru cca 28 cm a propícháme jeho povrch vidličkou. Strčíme zpátky do lednice a mezitím si připravíme náplň. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a orestujeme na troše oleje. Můžeme přidat i půl dávky slaniny a taktéž ji orestovat. Necháme vychladnout. Vejce rozšleháme, smícháme se smetanou, nastrouhaným sýrem, slaninou, opepříme a osolíme. Vyndáme těsto z lednice, nalijeme na něj vaječno-smetanovou směs (bod 4.) a rovnoměrně rozvrstvíme orestovanou cibuli (bod 3.). Pečeme při 200 °C cca 35 minut. Článek Cibulový koláč se slaninou se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Broskvový koláč

Ingredience: 1 hrnek mouky 1 lžička prášku do pečiva 3/4 hrnku cukru 1 hrnek podmáslí kostka másla plechovka odkapaných broskví Detaily receptu: Smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr, podmáslí a zformujte těsto. Rozpusťte máslo na pánvi. Máslo nalijte n

projít na článek

Slaný koláč scuketou, ricottou ačervenou cibulkou

Slaný koláč neboli také quiche [kiš] je jedním z typických francouzských pokrmů. Jeho kouzlo spočívá v úžasných obměnách, jelikož do náplně můžete použít prakticky cokoliv, co dům dá, od různých druhů sýrů, po zeleninové varianty s brokolicí, špenátem, až

projít na článek

Jak na jednoduchý ovocný koláč ze šesti surovin

Máte rádi sladké, ale nechcete v kuchyni strávit více času, než je nutné? Pak si můžete upéct jednoduchý ovocný koláč ze šesti surovin. Navíc se můžete rozhodnout, zda zvolíte klasiku nebo si upečete jeho bezlepkovou variantu. Jdeme na to. Tři celá vejce

projít na článek

Jahodový koláč smascarpone abílou čokoládou

Tento slavnostnější koláč čekal mého manžela při návratu z Ameriky. Pochutnali jsme si na něm všichni tři včetně našeho syna, kterému jahody začaly obzvlášť chutnat. Měla jsem radost, že jsem na ně na trhu natrefila, ale stejnou službu by určitě udělaly n

projít na článek

Aj ríbezľový koláč môže byť zdravý, výživný a zároveň aj veľmi chutný

Mať chuť na sladké nie je ničím výnimočným. Niekto má chuť na sladké len veľmi málo, no iní zas potrebujú dennodenne niečo sladké. Ak aj vy sa snažíte zdravo stravovať, sladké nemusíte hneď vyhadzovať z jedálnička, pretože chuť na sladké je možné zahnať r

projít na článek