Jak efektivně přepravovat zeleninová pyré

Provozujete rodinnou farmu a pěstujete tu ve velkém množství rajská jablíčka a další zemědělské plodiny? Takových nadšenců je v České republice celá řada, ale ne všichni se dozvěděli, jak efektivně svou úrodu zúročit a uvést na trh. Pěstování ovoce a zeleniny vyžaduje mnoho námahy a investic, ale přece jen pak přichází konečná fáze – sklizeň, která může buď veškeré předchozí snažení vyzdvihnout, anebo naopak pokazit. Nechcete-li přijít o svou úrodu, měli byste začít uvažovat nad průběhem poslední fáze se stejnou intenzitou, jako v těch fázích předchozích. Jestliže zpracováváte rajská jablíčka, meruňky, jahody a jiné produkty do podoby různých polotovarů, jako jsou pyré nebo koncentrované šťávy, mohou se vám hodit IBC kontejnery. IBC kontejner 1000l rozměry vytváří přibližný tvar krychle o objemu tisíc litrů. Nosnost kontejneru by se tedy měla minimálně pohybovat kolem jedné tuny, ovšem ve skutečnosti se kontejnery skládají na sebe do výšky pěti boxů nad sebou, tím pádem bude logicky minimální nosnost ne jedna, ale pět tun. Podstatnou výhodou technologie IBC kontejnerů je její samotná koncepce. Kontejnery jsou zhotoveny z velmi pevného plastu, který odolává i UV záření a dalším povětrnostním vlivům. Velmi snadno se udržuje v čistotě a v porovnání s dřevěnými přepravkami neabsorbuje vlhkost, plísně a hnilobu. Kontejnery jsou také skládací, takže šetří prostor ve skladech, pokud se momentálně nevyužívají. A při rozložení a vyskládání na sebe vytváří velmi stabilní „komín“, který se nezřítí ani při náročných přepravních podmínkách včetně zaoceánské plavby. Posledním zásadním momentem, který vede k úspěšnému využívání IBC kontejnerů, je zdravotní nezávadnost. Uvnitř boxů se používají plastové vložky, do nichž se pak nalévají tekuté a polotekuté složky potravin. Tím pádem máte pod kontrolou nejen veškerý pohyb a uskladnění vašich výrobků, ale zároveň víte, že vaše práce nepřijde vniveč a bude smysluplně využita v praxi. Článek Jak efektivně přepravovat zeleninová pyré se nejdříve objevil na Babygo.

  • Web: Babygo
  • Aktualizace: 17.3.2024
projít na článek

Recept č.3 - DÝŇOVÉ LÍVANEČKY

DÝŇOVÉ LÍVANEČKY 250 g vychladlého dýňového pyré 200 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 2 lžíce cukru krupice špetka soli 400 ml mléka 3 vejce 60 g másla olej na smažení jogurt, med a čerstvé ovoce na ozdobení 1. V misce metličkou smíchejte mouku

projít na článek

Recept č.2 - DÝŇOVÝ POHÁR

Dýňový pohár s bílou čokoládou 150 ml čerstvého dýňového pyré, 250 ml smetany, 130 g bílé čokolády nakrájené na kousky, ½ lžičky skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru, 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžička vanilkového prášku, 1/8 lžičky hřebíčku, šp

projít na článek

Terina z hovězího jazyku v křenovém gelu, jablka, crème fraîche, petrželové pyré : David Viktorin

(10 porcí) Hovězí jazyk pozvolna uvařt e v osolené vodě společně s 200 g pokrájené mrkve, 100 g celeru, 200 g cibule, 100 g pórku, 150 g kořenové petržele a 1 lžící kuliček divokého koření. Pak jazyk ještě za tepla oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

projít na článek

Proč přepravovat ovocné protlaky v IBC kontejnerech

Velký objem – pěstitelé ovoce, které putuje na trh v podobě džemů, marmelád či dření, jsou postaveni před nesnadný úkol dopravit tyto polotovary k dalšímu zpracování ve vhodných nádobách. Ty musí být uzavíratelné, dostatečně pevné a robustní a také velké.

projít na článek

V čem přepravovat pivo

Už jste si někdy představili, jaké by to bylo, kdyby neexistovala přepravka na pivo? To by spousta mužů byla bezradná. Jak by domů tahaly piva. Muži jsou vynalézaví a určitě by si nějak poradili. Vzít si totiž jen dvě to by nemělo cenu a museli by být v o

projít na článek