(10 porcí) Hovězí jazyk pozvolna uvařt e v osolené vodě společně s 200 g pokrájené mrkve, 100 g celeru, 200 g cibule, 100 g pórku, 150 g kořenové petržele a 1 lžící kuliček divokého koření. Pak jazyk ještě za tepla oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Odeberte 2/3 vývaru a zredukujte na polovinu. Mezitím vyložte terinu potravinářskou fólií. Do připravené teriny střídavě vkládejte plátky jazyka a zredukovaného vývaru. Nechte dobře vychladit. Ze zbytku vývaru odeberte 200 ml, přidejte 100 g štýrského křenu, rozmixujte a propasírujte přes jemný cedník. Přidejte 150 ml mléka, zahřejte a nechte ve směsi rozpustit 2 plátky předem namočené želatiny. Směs nalijte do tlakové láhve a naplňte dvěma bombičkami. Poté 100 g crème fraîche zřeďte 50 ml smetany, vyšlehejte a dejte do cukrářského pytlíku. Na petrželové pyré spařte 100 g listů ploché petržele a zchlaďte v ledové lázni. Listy rozmixujte s 50 g másla na hladké pyré.
(4 porce) Srnčí hřbet 200 g srnčího hřbetu Windsor 4 snítky rozmarýnu 2 kuličky jalovce 40 g beurre noisette 20 g oleje z vlašských ořechů slunečnicový olej a máslo na opékání Srnčí hřbet osolte, opepřete a zavakuujte do sáčku s rozmarýnem, naseka
projít na článekDalší jedinečný počin z kulinářské dílny Jana Punčocháře který se s vámi podělí o své recepty z jídelního lístku ikonické restaurace Le Terroir. Každé jídlo je zde zážitkem který vás vtáhne do světa nejvyšší gastronomie plné bezkonkurenčních kombinací ing
projít na článekPři vytváření menu Beaujolais jsem chtěl klienty restaurace Borgo Agnese jasně a přímo zasáhnout a naservírovat jim pokrmy, které se budou vzájemně snoubit a doplňovat s mladými víny z Francie. Mým záměrem bylo vše odlehčit a razantně změnit. Nejvíce to p
projít na článek(8 porcí) Esence z telecí oháňky 120 ml esence z telecí oháňky troška xantany Esenci, která má pokojovou teplotu, smíchejte s xantanou. Sceďte přes hodně jemné sítko a dejte do vakuového sáčku. Sáček nechte asi 6 hodin viset, aby se oddělily tvořící s
projít na článek27-28.1.2023 Denní nabídka Italský víkend Předkrm Tartare di salmone tataráček z lososa ochucený šalotkou, kapary, rukolou, avokádem, limetkovým creme fraiche, podávaný s cia
projít na článek