SRNČÍ FOIE GRAS TORCHON, květák, kdoulové pyré, vlašské ořechy, srnčí jus s čokoládou : Petr Fučík

(4 porce) Srnčí hřbet 200 g srnčího hřbetu Windsor 4 snítky rozmarýnu 2 kuličky jalovce 40 g beurre noisette 20 g oleje z vlašských ořechů slunečnicový olej a máslo na opékání Srnčí hřbet osolte, opepřete a zavakuujte do sáčku s rozmarýnem, nasekaným jalovcem, beurre noisette a olejem z vlašských ořechů. Vařte 5 minut sous vide při teplotě 63 °C, potom opečte na oleji s přidáním másla. Srnčí plec 400 g srnčí plece Windsor rozmarýn jalovec slunečnicový olej a máslo na opékání Srnčí plec osolte, opepřete, okořeňte nasekaným rozmarýnem a jalovcem, zabalte do rolády a pečte přes noc při teplotě 89 °C. Nakrájejte na porce, opečte na oleji s přidáním másla a glazujte v srnčím jusu s čokoládou. Srnčí jus s čokoládou 40 ml srnčího jusu 5 g 64% čokolády Svařte srnčí jus s čokoládou. Foie gras 200 g foie gras 20 ml portského vína 10 ml koňaku sůl pepř Foie gras nechte povolit při pokojové teplotě, rozeberte na menší kousky, zbavte všech krvavých žilek, osolte, opepřete a marinujte v portském víně a koňaku. Zabalte do fólie a pošírujte ve vodě 8 až 10 minut. Vyjměte, zchlaďte a přebalte do nové fólie. Nechte zatuhnout v lednici a nakrájejte na plátky. Karamelizované květákové pyré 200 g květáku 100 g másla 100 ml smetany 30 g crème fraîche sůl Květák rozeberte na růžičky a nakrájejte na stejně velké kousky. V širším hrnci rozehřejte máslo, až lehce zhnědne. Přidejte květák a pomalu opékejte do světle hnědé barvy. Pak sceďte a nechte okapat. Dejte zpět do hrnce, přidejte smetanu, zavařte, dochuťte solí a rozmixujte. Přidejte trošku crème fraîche. Pečený květák 120 g květáku 40 g másla 40 ml zeleninového vývaru olivový olej a máslo na opékání Květák rozeberte na růžičky, zavakuujte společně se solí, máslem a vývarem. Vařte ve vodě 6 minut a zchlaďte. Květák přepulte a opečte na pánvi na olivovém oleji s přidáním másla. Vlašské ořechy 30 g vlašských ořechů 10 ml ořechového oleje 10 ml citronové šťávy sůl Vlašské ořechy oloupejte, opečte nasucho v troubě a marinujte v ořechovém oleji s citronovou šťávou a špetkou soli. Kdoulové pyré 6 kdoulí 4 jablka 4 citrony 250 g pomerančové šťávy 150 g cukru Vše zavakuujte a vařte doměkka. Rozmixujte na pyré. Podávání lístky červené řepy srnčí jus s čokoládou

projít na článek

Vlašské ořechy už jsou tady

Už se u nás pečou ořechové laskominy a čekají jen na Vás. :)

projít na článek

Lanýžové menu s Grantem Jonesem

Grant Jones ve spolupráci s Janem Kaplanem sestavili v restaurantu Pavillon šest chodů provoněných lanýži. Oba jsou nadšenci fúze evropské a asijské kuchyně, experimentů i respektu k tradicím. I proto byla společná práce v brněnské restauraci pro oba gast

projít na článek

VALENTÝN NA CVILÍNĚ 2024

Čtyřchodové Valentýnské menu na Cvilíně u prostřeného stolu s Krnovem jako na dlani. ČTYŘCHODOVÉ VALENTÝNSKÉ MENU VE STŘEDU 14.2.2024 Předkrm Wasabi tatarák z lososa na rýžovém papíru, avokádová pasta Hovězí carpaccio s bazalkovým pestem, rukola, oříšk

projít na článek

Valentýnské menu

Svátek zamilovaných je v úterý 14.února, ale v naší hotelové restauraci Molekula si můžete na Valentýnském menu pochutnat celý týden. V nabídce na vás čeká srnčí hřbet, chapadlo z chobotnice nebo třeba krůtí burger ve speciální červené housce. Svůj stůl s

projít na článek

Recept č.2 - DÝŇOVÝ POHÁR

Dýňový pohár s bílou čokoládou 150 ml čerstvého dýňového pyré, 250 ml smetany, 130 g bílé čokolády nakrájené na kousky, ½ lžičky skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru, 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžička vanilkového prášku, 1/8 lžičky hřebíčku, šp

projít na článek