Slezina je orgán lidského těla o velikosti zaťaté pěsti. Je zodpovědná za kvalitu imunitního systému. Dosahuje toho čistěním lymfatického systému a také odváděním chemických látek a barviv z těla (tyto chemické látky a barviva jsou součástí potravin, které denně konzumujeme). Vstupuje do ní slezinná tepna, vystupuje slezinná žíla. Ve slezině se tepna větví na tepénky. Tyto tepénky nepřecházejí do sítě vlásečnic, ale vyprazdňují se přímo do sleziny. V dřeni jsou obaleny lymfatickou tkání. Ve vnitřku je slezina vyplněna červenou a houbovitou dření.
Čerstvá petržel je jednoduchá a výživná zelenina, která se přidává do různých jídel, jako jsou saláty, polévky, těstoviny a pokrmy z rýže. Konzumace petržele je skvělý způsob, jak do těla dostat mnoho důležitých živin pro zdravou kůži a vlasy. Petržel můž
projít na článekPřijďte s námi oslavit 6. výročí založení BIORETu, kliniky přírodní medicíny ve čtvrtek 1. listopadu 2018 od 13 19 hodin. ADRESA: Slavětínská 324, na hlavní ulici, naproti Yoon kavárně a bio obchodu. Zveme vás na den otevřených dveří, kde si budete moci
projít na článekPondělí, 23. ledna 2012 Chia seeds Chtěl bych se podělit o nedávný objev na našem truhu.
projít na článekNiacin, označovaný jako vitamín B3, patří do skupiny vitamínů B, které příznivě ovlivňují zejména funkci zažívacího traktu. Niacin je také důležitý pro zdravou kůži, nervy a buňky. Zmírňuje stavy úzkosti, nespavost a deprese.
projít na článekV prodejnách se zdravou výživou jste se mohli setkat s čirokem či čirokovou moukou. Je pro vás tato obilovina cizí? Seznámíme vás s jejími výhodami a poradíme vám, jak ji využít v kuchyni. Co je čirok Čirok je původně z Etiopie, dnes se pěstuje v mnoha da
projít na článek