Nakládané olivy jsou oblíbenou pochoutkou, která se hodí k vínu, sýru nebo jako příloha k jídlu. Ale víte, jaký je rozdíl mezi průmyslově vyráběnými nakládanými olivami a tradiční výrobou nakládaných oliv na malých rodinných farmách? V tomto článku vám to prozradíme a doporučíme vám také některé značky, které stojí za ochutnání. Průmyslově vyráběné nakládané olivy jsou obvykle pěstovány na velkých plantážích, kde se používají chemické postřiky a hnojiva. Olivy se sklízejí strojově a rychle se zpracovávají pomocí louhu, soli a octa. Tím se sice dosáhne rychlého zbavení hořkosti a dlouhé trvanlivosti, ale také ztráty přirozené chuti a vůně oliv. Tradiční výroba nakládaných oliv na malých rodinných farmách je naproti tomu založena na ruční sklizni a přirozeném zrání oliv v soli nebo nálevu. Olivy se pěstují bez chemie a s ohledem na životní prostředí. Nakládání oliv je prastarý proces, který trvá zpravidla několik měsíců. Během této doby se olivy zbavují hořkosti a nasycují se chutí a vůní bylinek, koření nebo citronu. Takto nakládané olivy mají bohatší chuť, aroma a barvu. Pokud chcete ochutnat rozdíl mezi průmyslově vyráběnými a tradičně nakládanými olivami, doporučujeme vám koupit olivy ve specializovaném obchodě. Společnost OLIVUM s.r.o. pečlivě vybírá a dováží prémiové extra panenské olivové oleje za malých rodinných farem a kromě olejů dováží i tradiční olivy. V jejich nabídce najdete skvělé olivy Marmaro, které pocházejí z malé farmy v řeckém Chalkidiki. Olivy se sklízejí ručně a naloží se do nálevu nebo soli na 6 až 9 měsíců. Díky tomu ztratí hořkost a změknou. Tyto olivy jsou ideální k sýru, salátům nebo jako samostatná chuťovka. Další olivy vás zavedou na jih Itálie do regionu Molise. Zde má farmu paní Marina Colonna, jejíž rodina se věnuje pěstování oliv již od 18. století. Olivy se sklízejí ručně a naloží se do nálevu z octa, bylinek nebo soli. Olivy mají plnou chuť a jsou na skus příjemně křupavé. Můžete si vybrat zelené olivy, tmavé olivy nebo BIO olivy. Zajímavou pochoutkou farmy jsou také divoké kapary pocházející z Liparských ostrovů. Nakládané olivy z malých rodinných farem jsou tedy nejen chutnější, ale také zdravější a ekologičtější než průmyslově vyráběné olivy. Pokud máte rádi olivy, určitě si je zařaďte do svého jídelníčku a vychutnejte si jejich jedinečnou chuť. Článek Jak poznat kvalitní olivy a kde je koupit? se nejdříve objevil na Nacevi.
Kvalitní restaurace i jiné gastro zařízení, které připravují pokrmy zákazníkům, se vždy snaží používat jen nejlepší suroviny, z nichž je radost připravovat lahodná jídla. Pokud patříte k těm, kterým na chuti, vůni i vzhledu potravin záleží, vsaďte na prod
projít na článekVíte, jak poznat padělek parfému? Čtěte pokračování našeho Kompletního obrázkového průvodce! Etiketa a logo Za mne nejméně přesvědčivý prvek. Napodobit etiketu není tak náročné, jako lahvičky nebo ventilky. Výrobci to samozřejmě moc často nedělají, The po
projít na článekV posledních letech jsme svědky rostoucí popularity olivového oleje a zároveň kvůli suchu dochází k výrazně menší produkci. Tyto dva faktory vedou bohužel k významnému nárustu ceny extra panenského olivového oleje. Stoupající cena vede také k nárustu padě
Kvalita se dostává před kvantitu už i ve světě módy a bytových doplňků. Při výběru nejen jednotlivých kousků oblečení, ale také při výběru osušek, ručníků nebo pohodlných županů, do nichž se s oblibou zachumláme po každé uvolňující koupeli, pročítáme cedu
projít na článekDětské oblečení je většinou krásné, barevné a veselé. Ale jak poznat to kvalitní? A kde jej koupit? Na co si dát pozor? Pro děti chceme vždycky to nejlepší, oblečení by mělo být především kvalitní, z příjemných materiálů, šetrně barvené a kvalitně šité. T