Jak připravit pravou italskou pizzu Margheritu?

Pizzu jistě není třeba představovat, stala se jedním z nejoblíbenějších pokrmů na celé planetě. V tomto článku si však představíme recept na tu původní italskou, která vznikla již v 18. století. Pizza Margherita se zrodila napočest návštěvy královny Margherity v roce 1889. Místní kuchař Rafael Esposito vymyslel pizzu v italských národních barvách, která se později stala skutečným symbolem a rozšířila se po celém světě. Potřebné suroviny: jeden sáček droždí dvě lžičky cukru krupice jedna lžička soli dvě lžíce olivového oleje půl kila hladké mouky čtyři masitá rajčata jedna lžíce oregana bazalka na posypání jedna mozzarella Postup přípravy: Rozdrobte droždí v 300 ml teplé vody spolu s cukrem a nechte odpočinout deset minut na teplém místě. Během této doby začnou kvasinky působit a těsto krásně nakyne. V další míse smíchejte mouku a sůl, do které nalijte připravený kvásek. Nyní je třeba smíchat obě misky a po přidání oleje důkladně vypracovat hladké a elastické těsto. Těsto bude hotové, jakmile zmizí hrudky a přestane se vám lepit na ruce. Hotové těsto přikryjte vlhkou utěrkou a odložte nejméně na 30 minut na teplé místo, za tuto dobu takřka zdvojnásobí svůj objem. Nyní promixujte rajčata, okořeňte oreganem a solí a připravte omáčku na pizzu. Na pomoučeném válu, rozválejte těsto do velikosti vymazaného plechu. Těsto by mělo být hodně tenké, ať je pizza ve výsledku křupavá. Na těsto natřete rajčatovou omáčku, vyskládejte na plátky nakrájenou mozzarellu a vložte do rozpálené trouby na 10 15 minut, dokud nebudou okraje zlatové. Pizzu před servírováním posypte oreganem a bazalkou. Tip: Chcete ochutnat tuto tradiční italskou pizzu ihned, bez práce a připravenou rozeným Italem z těch nejlepších surovin? Využijte možnosti rozvozu pizzy Brno a rozvozu těstovin Brno Caruso.The post Jak připravit pravou italskou pizzu Margheritu? first appeared on Volný čas.

projít na článek

SOUTĚŽ: VYHRAJTE JÍDLO NA VÍKEND ZDARMA

Vyberte si křupavou italskou pizzu, šťavnatý burger nebo dokonalé sushi s DámeJídlo.cz. Nekoukejte na ceny a vybírejte podle chutě, objednávky do 1 000 Kč platíme my!

projít na článek

Amano, nová restaurace Riccarda Lucqueho

Skupina restaurací a bister La Collezione, kterou založil italský šékuchař Riccardo Lucque, otevírá novou restauraci Amano. Jedná se tak už o osmý podnik tohoto restauratéra a Ondřeje Rákosníka. Amano našlo svůj domov na frekventované a

projít na článek

Oregano

Oregano je typickým kořením italské kuchyně. Používá se na pizzu, do omáček na těstoviny a do salátů. Výborně se kombinuje s česnekem a tymiánem. Balení: Sáček 60 ml - 6 g......................................21,- Kč Kořenka 80 ml - 8 g...................

projít na článek

Oregano - kořenka 80 ml

Oregano je typickým kořením italské kuchyně. Používá se na pizzu, do omáček na těstoviny a do salátů. Výborně se kombinuje s česnekem a tymiánem. Balení: Sáček 60 ml - 6 g......................................21,- Kč Kořenka 80 ml - 8 g...................

projít na článek

Zdravé italské recepty: stáhněte si e-book zdarma

Kdo by nemiloval italskou kuchyni! Lahodné a na přípravu často snadné recepty uchvátí. Stáhněte si zdarma e-book Italská kuchyně: zdravé recepty a vypravte se pod pokličku italských kuchařů. Začneme předkrmy, přes polévky se dostaneme k hlavním chodům a n

projít na článek