Jak řešit dluhy manžela či manželky? Poradíme vám.

Dluhy dnes mohou postihnout každého z nás. A zatímco u jednotlivců je celý problém hlavně na jejich samotných bedrech, v případě manželů se problém dotýká i druhého z daného páru. A situace mohla vzniknout poměrně jednoduše. Na začátku byly třeba půjčky bez registru, o které některý z manželů zažádal, ale následně přestal platit. A to může směřovat k nevyhnutelnému a to až k návštěvě exekutora. A ten tak zabaví majetek obou manželů, jelikož ho dle zákona mají společný, a tak náleží oběma – tedy i dlužníkovi, i tomu nevinnému. Ideální je zrušení společného jmění Jednou z cest, jak se bránit proti exekutorovi a vymáhání dluhů je to, zasadit se o zrušení společného jmění a tím započít řešení dluhů. Na základě něho tak bude přesně jasné, co komu patří. Případná návštěva exekutora tak postihne pouze majetek toho, který ony peníze dlužil. Mnoho lidí se v tomto ohledu domnívá, že podobnou cestou by mohl být i rozvod. Není to však tak, jelikož v době daných problémů byl majetek společný, a tak je na něho pohlíženo i po případném rozvodu. Když je zrušení společného jmění problém Dané zrušení společného jmění však není vždy jednoduchá cesta, a tak často nezbude nic jiného, než se postavit k problémům čelem. Ideální tak může být to, že se oba manželé postaví k problémům tak, že vše zkusí nejprve vyřešit pomocí domluvy s věřiteli, popřípadě pomocí konsolidace půjček a dluhů, která by tak mohla splátkám ulehčit, a jim umožnit vše postupně zaplatit. Pomoci s dluhy může také společnost Kruk. Vyhlášení osobního bankrotu je stále žádanější Kromě zmíněné konsolidace může být možností i osobní bankrot. Ten by se měl v ideálním případě týkat obou manželů, jelikož v principu se případné dluhy dotýkají jejich majetku. I tato situace je možností, jak se dluhů zbavit. Opět se ale týká obou. Jediným tedy možným řešením, jak se od partnera oprostit, je tedy již na začátku zmíněné společné jmění, a jeho zrušení. Pokud je však partnerův třeba byt, může to být také problém, pokud bude zabaven. DALŠÍ PŮJČKY: Facebook Twitter LinkedIn Messenger Tumblr Viber WhatsApp Pinterest Reddit Email Print The post Jak řešit dluhy manžela či manželky? Poradíme vám. first appeared on Srovnání půjček, SMS půjčky ihned a krátkodobé rychlé půjčky.

projít na článek

Konsolidace půjček může zastavit hrozící exekuci

Dluhy, dluhy a zase ty dluhy. Je to jak v začarovaném kruhu, každý měsíc platíte jak mourovatí a z výplaty vám zbývá jen minimum na to, abyste vyžili. O spoření nemůže být ani řeč, protože vám zkrátka nic nezůstane.

projít na článek

Manželky Ivana a Petra chtěly žít po svém. Nechaly si postavit patrovou dřevostavbu s bazénem, wellness a zahradní kuchyní

Sympatické manželky Ivana a Petra si postavily nedaleko Příbrami svoji vysněnou dřevostavbu. Splnily si všechny své představy o vlastním bydlení.

projít na článek

Nekonečné dluhy může zastavit oddlužení

Ocitli jste se ve finanční tísni a ať děláte co děláte, nevíte si rady, jak ze začarovaného kruhu dluhů ven? Nahromadily se vám dluhy a je jich tolik, že to už sami nezvládnete? Požádejte o pomoc odborníky.

projít na článek

Nestíháte splácet své dluhy? Pomůžeme vám.

Jsou vaše dluhy stále větší a větší? Přerostly vám výdaje nad příjmy a nevíte si rady, jak s touto situací naložit? Počáteční rada zní, hlavně začněte jednat a nenechávejte řešení na později.

projít na článek

Jak vyřešit dlouho trvající dluhy?

Dostali jste se do finančních potíží a řešíte, jak se rychle a především efektivně zbavit dluhů? Variant je hned několik, ale otázkou zůstává, zda si budete moci s vašimi dluhy poradit sami. Ne vždy k takovému řešení stačí běžná finanční gramotnost.

projít na článek