Jak se peče šťavnatý koláč Opilý Isidor?

Zákusek plný zdravých ořechů, s rumem, šťavnatý a s úžasně křupavou čokoládovou polevou. Klasika z domácích koláčů, jaké se dělají na Vánoce, či Velikonoce. Koláč Opilý Izidor patří mezi nejoblíbenější u mužských mlsounů. Obsahuje totiž až dva decilitry rumu. Vyzkoušejte tento recept, do kterého jde méně cukru, více náplně, je zdravější a šťavnatější. Toho rumu můžete dát méně, aby ho mohly jíst i děti, ale pokud chcete udělat radost speciálně svému partnerovi, nešetřete na něm. Vždyť může mít i on takový svůj koláč, který mu ostatní členové rodiny nesní. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Recept na koláč Opilý Isidor Následující suroviny jsou na klasický menší plech, může být i nižší, výška koláče bude asi 2 až 3 centimetry. Pokud nechcete dát rum, aby mohly koláč jíst i děti, nahraďte ho pomerančovou šťávou nebo ořechovou směs jen přelijte horkým mlékem. SUROVINY na těsto 6 vajec 180 g másla 120 třtinového cukru (nebo práškového) 100 g mletých ořechů 60 g špaldové hladké mouky 40 g špaldové celozrnné mouky 2 lžíce holandského kakaa 1 lžička jedlé sody SUROVINY na nádivku 400 g vlašských ořechů 200 g třtinového cukru 2 dcl rumu (nebo podle chuti a preferencí) 1 lžíce horké vody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POSTUP Žloutky z vajíček dejte do misky, nakrájejte tam máslo změklé při pokojové teplotě, přidejte cukr a smíchejte. Můžete také mixérem několik minut, aby vznikla opravdu nadýchaná směs. Smíchejte mouky s rozemletými ořechy, přidejte kakao a jedlou sodu. Promíchejte tuto suchou směs. Vyšlehejte si bílky se špetkou soli na tuhý sníh a ten pak zlehka vmíchejte do první směsi střídavě se suchou směsí. Předehřejte si troubu na 160 stupňů Celsia. Dejte na plech pečící papír a vylijte směs. Rovnoměrně ji rozetřete a dejte péct na asi 15 minut (dle trouby). Když začne vonět, vytáhněte korpus a můžete ho nechat chladit. Zatím si rozemelte ořechy, přidejte cukr a promíchejte do hladké směsi. Přidejte rum, vodu a promíchejte. Také si připravte polevu: 350 g čokolády na vaření smíchejte se lžící kokosového oleje a nad párou vymíchejte na hladkou čokoládovou polevu. Přichystejte si džem, například rybízový, malinový, meruňkový. Nám se nejvíce osvědčil kyselý džem, čili rybízový z letošní úrody. Vychladlý korpus potřeme džemem. Pak si z ořechovo-rumové náplně dělejte malé hromádky, ukládejte na džem a roztlačujte. Nepůjde vám to roztírat, takže jen vyplňujte povrch. Nakonec polijte čokoládovou polevou a koláček můžete na vrch ozdobit lyofilizovaným ovocem. Dáte chladit a když čokoláda ztuhne, můžete nakrájet nožem, který namáčíte do horké vody, aby se čokoláda nelámala.

projít na článek

Recepty: Bulgogi Bowl a Kotlíkový koláč

Rostlinné dobroty vytvořila autorka kuchařek Slovegán a uznávaná veganská food blogerka, Nikoleta Kováčová. The post Recepty: Bulgogi Bowl a Kotlíkový koláč appeared first on Kulturio.cz.

projít na článek

Jak upéct šťavnatý jablečný koláč vonící vanilkou a skořicí?

Když dozrávají jablka, je jako stvořený na víkendovou pohodu nebo sychravé podzimní dny ještě mírně teplý, můžete ho polít javorovým sirupem, nebo na něj dát trochu zmrzliny. My jsme si ho oblíbili, protože není vůbec složitý, ale hlavně je v něm hodně j

projít na článek

LPG cílená péče pro budoucí i nové maminky

LPG Endermologie cílená péče pro budoucí i nové maminky I v období těhotenství a po porodu se zaměřujeme na zdraví a odbornou péči. A právě pro těhotné ženy a novopečené Více The post LPG cílená péče pro budoucí i nové maminky appeared first on Beauty cl

projít na článek

Podpůrná a paliativní péče - dotazník

Lékaře a lékařky oborů klinická onkologie, hemato-onkologie a radiační onkologie prosíme o vyjádření názoru a zkušeností z využívání spolupráce s týmy podpůrné a/nebo paliativní léčby a péče, ambulancemi paliativní medicíny, resp. paliatry. Dotazník byl p

projít na článek

Jarošovský májový speciál

Jarošovské Májové je neuvěřitelně šťavnatý májový speciál, je to NEIPA (New England IPA), což je pivní styl, který se vyznačuje výrazně plným tělem. Díky kombinaci ječných, pšeničných sladů a ovesných vloček. Za výrazným ovocným aroma a šťavnatostí stojí

projít na článek