Jak upéct šťavnatý jablečný koláč vonící vanilkou a skořicí?

Když dozrávají jablka, je jako stvořený na víkendovou pohodu nebo sychravé podzimní dny ještě mírně teplý, můžete ho polít javorovým sirupem, nebo na něj dát trochu zmrzliny. My jsme si ho oblíbili, protože není vůbec složitý, ale hlavně je v něm hodně jablek. Celé jedno kilo, takže nejde jen o postrašení koláče jablíčky, ale o opravdu vitamínovou bombu. Cukru tam není až tak mnoho, takže se nemusíte bát o svou linii. Vyzkoušejte tento jablečný koláč a uvidíte, že zachutná dospělákům i dětem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Recept na jablečný koláč Jablka se dají koupit po celý rok, nebo si je natrháte na vlastní  zahrádce. Zbylé suroviny máte lze také doma, takže žádné velké náklady. SUROVINY 1 kg jablek (oloupaných a bez jadérek) 150 gramů hladké mouky 100 gramů cukru 100 ml mléka 3 vajíčka prášek do pečiva skořice nebo skořicový cukr sůl citron Na drobenku: 4 lžíce hrubé mouky, 3 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce másla. POSTUP Oloupejte jablka, zbavte je jadérek a nakrájejte je na plátky. Menší, větší, tenčí, tlustší to je jedno. Nedělejte si s tím příliš starosti. Ty hezčí a větší si dejte stranou, půjdou na vrch koláče. Vyšlehejte žloutky z vajíček a cukr, pak přidejte mléko. Z bílků si vyšlehejte sníh, odložte stranou. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, přidejte špetku soli a můžete i trošku nastrouhané citronové kůry. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potom smíchejte dvě hlavní směsi: do tekuté postupně přisypávejte suchou směs, dobře promíchejte. Přidejte opatrně sníh z bílků. Nakonec vložte na plátky nakrájená jablíčka a promíchejte, aby se pěkně obalily těstem. Vymažeme formu (my jsme použili dortovou kulatou formu), vysypte například krupicí a vlijte směs. Na vrch poklademe plátky jablek, které jsme si odložili stranou. Posypte skořicí nebo skořicovým cukrem a nakonec drobenkou. Drobenku si uděláte jednoduše: 4 lžíce hrubé mouky smíchejte se 3 lžícemi moučkového cukru. Rozpusťte 2 lžíce másla a přidejte k suché směsi. Můžete přidat trošku vanilkového cukru, který drobenku provoní. Vše pořádně promíchejte, aby se vám dělaly drobky. A můžete posypat koláček. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia. Pečte cca 50 minut, podle typu a intenzity trouby. Nechte vychladnout a ještě mírně teplé můžete podávat, koláč příjemně zahřeje během podzimních, či zimních dní. Dobrou chuť!

projít na článek

JABLEČNÝ OCET

Jablečný ocet je tradiční léčebný a podpůrný prostředek. Aktivní složkou jablečného octa je kombinace kyseliny octové s vitaminy, minerály a stopovými prvky. Nejvýznamnějšími jsou: vitaminy skupiny B, biotin, vitamin C, jablečný pektin, sodík, draslík, vá

projít na článek

Jak na hruškovo-jablečný koláč s Amarettem?

Upéct rychlý, levný a navíc chutný koláč je občas výzvou pro nejednu kuchařku. Navíc, pokud chce zužitkovat přezrálé ovoce či jinou surovinu před datem spotřeby nemusí to být až tak jednoduché. Můžete však vyzkoušet náš tip na hruškovo-jablečný koláč, kt

projít na článek

DOMÁCÍ GRANOLA JAKO IDEÁLNÍ SNÍDANĚ

Recept na domácí granolu se skládá jen ze  3 hlavních ingrediencí . Vloček, ořechů a kokosových lupínků v poměru 1 : 2 : 3, tedy 1 díl vloček, 2 díly ořechů a 3 díly kokosových lupínků. Vše stačí smíchat, přidat pár lžic kokosového oleje, podle chuti lžíc

projít na článek

Recepty: Bulgogi Bowl a Kotlíkový koláč

Rostlinné dobroty vytvořila autorka kuchařek Slovegán a uznávaná veganská food blogerka, Nikoleta Kováčová. The post Recepty: Bulgogi Bowl a Kotlíkový koláč appeared first on Kulturio.cz.

projít na článek

Jak se peče šťavnatý koláč Opilý Isidor?

Zákusek plný zdravých ořechů, s rumem, šťavnatý a s úžasně křupavou čokoládovou polevou. Klasika z domácích koláčů, jaké se dělají na Vánoce, či Velikonoce. Koláč Opilý Izidor patří mezi nejoblíbenější u mužských mlsounů. Obsahuje totiž až dva decilitry r

projít na článek