Jak na hruškovo-jablečný koláč s Amarettem?

Upéct rychlý, levný a navíc chutný koláč je občas výzvou pro nejednu kuchařku. Navíc, pokud chce zužitkovat přezrálé ovoce či jinou surovinu před datem spotřeby nemusí to být až tak jednoduché. Můžete však vyzkoušet náš tip na hruškovo-jablečný koláč, který pokud dozdobíte šlehačkou nebo zmrzlinou, můžete určitě směle podávat i na narozeninové oslavě. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Je víkend. Oběd sice máte hotový, ale najednou se ohlásí návštěva. Co teď? Můžete jim upéct jednoduchý koláč z pár surovin, přičemž ovoce v receptu můžete vyměnit za to, které se vám povaluje v poličce v spíži. Takže nebojte se, pokud nemáte doma hrušky, vyměňte je jen za jablka, jahody, rybíz, borůvky, cokoliv RECEPT na hruškovo-jablečný koláč Aktuálně je sezóna jablek a hrušek a jablečných koláčů najdete na internetu spoustu. Hruškových je také dost, ale za těmi jablkovými stále jaksi zaostávají. Co tak vyzkoušet si kombinaci hrušek s jablky a překvapit tak svou drahou polovičku, rodinu či nečekanou návštěvu. Domácí jablíčka bývají často kyselá a ne všechny vypadají na pohled přitažlivě. Právě taková jsou nejvhodnější do různých koláčů, chutnají výborně a spotřebujete je tím nejlepším způsobem. Pojďme na to. SUROVINY Na těsto potřebujete: 4 vejce 4 lžíce studené vody 4 lžíce hnědého cukru 4 lžíce špaldové mouky 2 hrušky 3-4 jablka podle velikosti ½ balíčku kypřícího prášku do pečiva 1 skořicový cukr šťáva z citronu Na náplň / polevu si přichystejte: 3 hrušky, 1 skořicový cukr, likér Amaretto, džem z černého rybízu POSTUP Nastrouhejte si jablka, posypte jej skořicovým cukrem a chvilku nechte odležet. Vajíčka si oddělte, v misce si nejprve udělejte tuhý sníh z bílků a citronové šťávy. Ve druhé misce si vyšlehejte žloutky s cukrem a vodou. Když to máte krásné našlehané, opatrně spojte obě směsi a dobře promíchejte. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Přidejte prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Nyní vytlačte přebytečnou šťávu z jablek a přidejte takto nastrouhaná a vylisovaná jablka do těsta. Těsto vylijte do vymazané a kokosem vysypané formy, poklaďte nadrobno nakrájené hrušky do těsta a dejte péct na 150-170 stupňů (podle trouby) přibližně na 20 minut. Po upečení hned potřete džemem a vůbec s ním nemusíte šetřit. Mezitím si na pánvi zkaramelizujte skořicový cukr, zalijte ho Amarettem, kterým předtím vypláchnete sklenici od zbylého džemu a minutu nechte provařit. Následně přidejte nakrájené hrušky. Takto to nechte na ohni přibližně 3-4 minuty a můžete hned horké poskládat na koláč. Ten dozdobte podle sebe, například i kokosem po okraji koláče. Náš TIP Tento koláček můžete podávat také horký, ideálně s vanilkovou zmrzlinou. Amaretto můžete zaměnit za rum, džem můžete zvolit jakýkoliv, ale nejvíce se hodí kyselejší. Ovoce si vyberte sezónní. Tuto variantu můžete střídat a obměňovat podle toho, co máte doma. Nebojte se fantazie a experimentů.

projít na článek

JABLEČNÝ OCET

Jablečný ocet je tradiční léčebný a podpůrný prostředek. Aktivní složkou jablečného octa je kombinace kyseliny octové s vitaminy, minerály a stopovými prvky. Nejvýznamnějšími jsou: vitaminy skupiny B, biotin, vitamin C, jablečný pektin, sodík, draslík, vá

projít na článek

Jak upéct šťavnatý jablečný koláč vonící vanilkou a skořicí?

Když dozrávají jablka, je jako stvořený na víkendovou pohodu nebo sychravé podzimní dny ještě mírně teplý, můžete ho polít javorovým sirupem, nebo na něj dát trochu zmrzliny. My jsme si ho oblíbili, protože není vůbec složitý, ale hlavně je v něm hodně j

projít na článek

Recepty: Bulgogi Bowl a Kotlíkový koláč

Rostlinné dobroty vytvořila autorka kuchařek Slovegán a uznávaná veganská food blogerka, Nikoleta Kováčová. The post Recepty: Bulgogi Bowl a Kotlíkový koláč appeared first on Kulturio.cz.

projít na článek

Ak milujete ríbezle, upečte si skvelý ríbezľový koláč!

Zdravý životný štýl je celoživotný proces. Nejde o žiadnu drastickú diétu, ako si možno veľa ľudí myslí. Pod týmto pojmom sa skrýva toho veľmi veľa, čo by sme mali dodržiavať. Ak chceme zdravo žiť, musíme sa pravidelne hýbať, dobre sa stravovať, zabezpeči

projít na článek

Tarte aux pommes francouzský jablkový koláč aneb mokrá buchta

Suché moučníky nejsou příliš v oblibě a tenhle je super oblíbený. Jablek je všude kolem a při posledním cvičení jsme v nich cvičili. Hela nám napakovala plné kapsy jablíček a já slíbila tenhle francouzský recept. Byl okamžitě přejmenován na „mokrá buchta“

projít na článek