Ačkoli se ceny ovoce a zeleniny díky inflaci stále zvyšují, je nutné tyto superpotraviny do jídelníčku zařazovat stále ve vysoké míře, protože bez nich organismu něco chybí. Možná ale máte problém s tím, že spoustu plodů země musíte vyhodit, protože jejich stav neodpovídá tomu, co byste chtěli a měli důvod jíst. Důvodů může být mnoho, ale zamysleli jste se někdy nad tím, jestli ovoce a zeleninu správně skladujete? Možná totiž právě to je úderem hřebíčku na hlavičku. Nesprávné skladování totiž umí s ovocem a zeleninou dělat opravdové divy. Proto byste se měli snažit tyto potraviny skladovat správně, aby nepřišly k úhony nejen ony, ale také vaše peněženka. Můžete je totiž využít k přípravě mnoha různých receptů a možná si ani nedokážete představit, jak některé druhy ovoce a zeleniny umí být chutné. I jejich chuť však mnohdy závisí na správném skladování, ke kterému třeba využijete jednu z následujících rad. První krok k úspěchu je již samotná návštěva obchodu. Měli byste vybírat pouze plody, které jsou zcela v pořádku a nepoškozené a po cestě domů dávat pozor na to, aby se jim mezi ostatními zbožím v tašce nic nestalo. Klasickou chybou je omývání ovoce a zeleniny ihned po příchodu domů. Mnohem lepší je totiž tyto výrobky umýt až ve chvílích, kdy se chystáte je spotřebovat – vyhnete se tak totiž narušení ochranné vrstvy na jejich povrchu. Pokud však jsou plody skutečně špinavé, nebojte se je alespoň otřít vlhkým kusem látky. Dalším z rozšířených mýtů je nutnost uchovávat všechny druhy ovoce v lednici. Prakticky každý druh má totiž jiné potřeby na místo svého spočinutí v domácích podmínkách, do lednice patří však jen určité skupiny plodů, které vlivem jiného místa ztratí svou přirozenou chuť (a někdy i barvu). Některým druhům těchto potravin je naopak mnohem lépe v přirozeném prostředí s běžnou teplotou v plastových přepravkách s víkem. Žádná potravina nevydrží v pořádku věčně a syrové ovoce a zelenina také ne. Dobu jeho trvanlivostí však z velké části ovlivňujeme právě my – a stojí za to dát si na tom záležet. Článek Jak skladovat čerstvé ovoce a zeleninu se nejdříve objevil na Qplus.
Poznejte výhody pěstování vlastního ovoce a zeleniny v souladu s přírodou. The post 10 důvodů proč si pěstovat vlastní ovoce a zeleninu bez chemie appeared first on SvětEkoZahrad.
Správné skladování ovoce je půlka úspěchu a každý, kdo má ovocné stromy by měl vědět, jak ovoce a zeleninu skladovat. Ačkoliv se to nezdá, tak můžete ušetřit nejen čas, ale i práci během sklizně. Navíc, pokud budete skladovat ovoce správně, tak se vyhnete
Kvalitní restaurace i jiné gastro zařízení, které připravují pokrmy zákazníkům, se vždy snaží používat jen nejlepší suroviny, z nichž je radost připravovat lahodná jídla. Pokud patříte k těm, kterým na chuti, vůni i vzhledu potravin záleží, vsaďte na prod
projít na článekKomplexní FESCHU realizace prodejny Yesbio od návrhu designu až po výstavbu Yesbio je obchod se zdravým jídlem, nápoji, ekokosmetikou a drogerií V prodejně najdete převážně bio potraviny všeho druhu, bio zeleninu a ovoce, čerstvé zákusky, koláče a pečivo
projít na článek3. místo získala v soutěži COOP DOBRÉ RECEPTY Zimní dobroty paní Jaroslava Maxová ze Suchdola nad Lužnicí s receptem Babiččina kuřecí roláda. Dárkový koš předal výherkyni Dr.Zdeněk Krejčí ředitel pro marketing a prodej COOP Centrum Praha. Na dotaz co se n
projít na článek