Jak skladovat čerstvé ovoce a zeleninu

Ačkoli se ceny ovoce a zeleniny díky inflaci stále zvyšují, je nutné tyto superpotraviny do jídelníčku zařazovat stále ve vysoké míře, protože bez nich organismu něco chybí. Možná ale máte problém s tím, že spoustu plodů země musíte vyhodit, protože jejich stav neodpovídá tomu, co byste chtěli a měli důvod jíst. Důvodů může být mnoho, ale zamysleli jste se někdy nad tím, jestli ovoce a zeleninu správně skladujete? Možná totiž právě to je úderem hřebíčku na hlavičku. Nesprávné skladování totiž umí s ovocem a zeleninou dělat opravdové divy. Proto byste se měli snažit tyto potraviny skladovat správně, aby nepřišly k úhony nejen ony, ale také vaše peněženka. Můžete je totiž využít k přípravě mnoha různých receptů a možná si ani nedokážete představit, jak některé druhy ovoce a zeleniny umí být chutné. I jejich chuť však mnohdy závisí na správném skladování, ke kterému třeba využijete jednu z následujících rad. První krok k úspěchu je již samotná návštěva obchodu. Měli byste vybírat pouze plody, které jsou zcela v pořádku a nepoškozené a po cestě domů dávat pozor na to, aby se jim mezi ostatními zbožím v tašce nic nestalo. Klasickou chybou je omývání ovoce a zeleniny ihned po příchodu domů. Mnohem lepší je totiž tyto výrobky umýt až ve chvílích, kdy se chystáte je spotřebovat – vyhnete se tak totiž narušení ochranné vrstvy na jejich povrchu. Pokud však jsou plody skutečně špinavé, nebojte se je alespoň otřít vlhkým kusem látky. Dalším z rozšířených mýtů je nutnost uchovávat všechny druhy ovoce v lednici. Prakticky každý druh má totiž jiné potřeby na místo svého spočinutí v domácích podmínkách, do lednice patří však jen určité skupiny plodů, které vlivem jiného místa ztratí svou přirozenou chuť (a někdy i barvu). Některým druhům těchto potravin je naopak mnohem lépe v přirozeném prostředí s běžnou teplotou v plastových přepravkách s víkem. Žádná potravina nevydrží v pořádku věčně a syrové ovoce a zelenina také ne. Dobu jeho trvanlivostí však z velké části ovlivňujeme právě my – a stojí za to dát si na tom záležet. Článek Jak skladovat čerstvé ovoce a zeleninu se nejdříve objevil na Qplus.

  • Web: Qplus
  • Aktualizace: 18.11.2023
projít na článek

10 důvodů proč si pěstovat vlastní ovoce a zeleninu bez chemie

Poznejte výhody pěstování vlastního ovoce a zeleniny v souladu s přírodou. The post 10 důvodů proč si pěstovat vlastní ovoce a zeleninu bez chemie appeared first on SvětEkoZahrad.

projít na článek

Pohodlné uskladnění ovoce

Správné skladování ovoce je půlka úspěchu a každý, kdo má ovocné stromy by měl vědět, jak ovoce a zeleninu skladovat. Ačkoliv se to nezdá, tak můžete ušetřit nejen čas, ale i práci během sklizně. Navíc, pokud budete skladovat ovoce správně, tak se vyhnete

projít na článek

Víte, kde koupit kvalitní konzervované ovoce i zeleninu nejen pro restaurace?

Kvalitní restaurace i jiné gastro zařízení, které připravují pokrmy zákazníkům, se vždy snaží používat jen nejlepší suroviny, z nichž je radost připravovat lahodná jídla. Pokud patříte k těm, kterým na chuti, vůni i vzhledu potravin záleží, vsaďte na prod

projít na článek

Yesbio, OC Bořislavka

Komplexní FESCHU realizace prodejny Yesbio od návrhu designu až po výstavbu Yesbio je obchod se zdravým jídlem, nápoji, ekokosmetikou a drogerií V prodejně najdete převážně bio potraviny všeho druhu, bio zeleninu a ovoce, čerstvé zákusky, koláče a pečivo

projít na článek

Výherkyně v soutěži COOP DOBRÉ RECEPTY

3. místo získala v soutěži COOP DOBRÉ RECEPTY Zimní dobroty paní Jaroslava Maxová ze Suchdola nad Lužnicí s receptem Babiččina kuřecí roláda. Dárkový koš předal výherkyni Dr.Zdeněk Krejčí ředitel pro marketing a prodej COOP Centrum Praha. Na dotaz co se n

projít na článek