Jak upéct banánový chléb s ořechy?

Máte doma pár přezrálých banánů, které už asi nestihnete sníst? Udělejte si tento rychlý a jednoduchý banánový chléb, který je skvělý jako koláč, ale i na snídani, či dětem na svačinu do školy. Pár surovin, jednoduchý postup a za hodinku máte chlebíček, který bude chutnat vám i dětem. Spojení banánů s ořechy, které křupají pod zuby, je opravdu lahodné a určitě si ho zamilujete i vy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Následující recept je opravdu jednoduchý a můžete si ho dotvořit podle sebe. Přidejte například i kousky hořké čokolády, takže když kousnete do chleba, cítíte nejen banány, ořechy, ale i čokoládu. Případně přisypte trošku ovesných vloček. Směs bude hustší a tužší, ale nelekněte se, je to v pořádku. Kombinovat můžete i různé mouky  dejte půl na půl polohrubou a špaldovou mouku. Nebo pokud máte intoleranci na lepek, využijte bezlepkovou mouku. Výborně se hodí i pohanková, mandlová či kokosová mouka. A propos, dokonce existuje Národní den banánového chleba (National Banana Bread day), který se slaví 23. února. Recept na banánový chléb Následující porce vyjdou na klasickou formu biskupského chleba, což je asi 10 porcí, plátků. Příprava vám zabere možná 10 minut a pak už jen hodinku pečete. Takže je to opravdu velmi rychlý a uvidíte, že i jednoduchý koláč. SUROVINY 4 přezrálé banány ¾ šálku třtinového cukru 1 a ½ šálku polohrubé mouky 50 g rozpuštěného másla 100 g nasekaných ořechů 1 lžička jedlé sody 1 vajíčko špetka soli POSTUP Oloupejte banány a dejte je do mísy. Slupky nemusíte vyhazovat, dají se využít ve vaší domácnosti, či pro zdraví. Takže banány rozmačkáme vidličkou, přidáme vajíčko, cukr a promícháme. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potom přidávejte prosátou polohrubou mouky, kterou jste smíchali se sodou a špetkou soli. Důkladně promíchejte, aby se těsto propojilo a neměli jste v něm hrudky. Přidejte rozpuštěné máslo (ideálně aby změklo při pokojové teplotě, nemusíte ohřívat v mikrovlnce). Promíchejte. Nakonec nasekejte ořechy na menší i větší kousky, podle svého gusta. My jsme nechali i mírně větší kousky, které pak krásně křupou. Přidejte je do směsi a smíchejte. Vezměte si formu, například na biskupský chlebíček, ideálně s rozměry asi 30 x 11 x 6 centimetrů. Vystelte ji pečícím papírem a vlijte do ní připravenou směs. Rozehřejte troubu na 175 stupňů Celsia a pečte banánový chléb 50 až 60 minut. Závisí na vaší troubě, takže vyzkoušejte ke konci špejlí. Chlebíček vyndejte, nechte vychladnout a vyklopte z formy. Můžete posypat práškovým cukrem nebo polít čokoládovou polevou, případně bílou polevou. Klidně může být bez posypu či polevy, chutná i tak úžasně. Dobrou chuť!

projít na článek

NOVÝ CHLÉB SRDCAŘ

Snažíme se pro vás péct chléb přímo OD SRDCE Důkazem je i naše NOVINKA, která kromě pšenice a žita obsahuje i špaldu a semínka z HROZNOVÉHO VÍNA.Seznamte se proto se SRDCAŘEM chlebem, který stojí za to vyzkoušet. Obsahuje vlákninu a vydrží vám doma NADÝC

projít na článek

DOMÁCÍ CHLÉB

Čerstvý  chléb  s křupavou kůrkou?  Domácí  pečení se v posledních letech hodně rozmohlo v řadě českých domácností.   Ještě jste váhali, jestli se v  domácích  podmínkách pustit do  chleba ? Určitě to zvládnete. 

projít na článek

TAK JE TO TADY: BIO chléb PERNERKA V LIDLU

Tak je to tady, Lidl nám, míle dámy, právě na MDŽ začal prodávat chléb, který se blíží ideálu pečiva vhodného pro zdraví prospěšné kuchyně naší doby. A cože je to na tom chlebu mimořádného? BIO chléb Pernerka se peče z celozrnné žitné mouky, kva

projít na článek

Ručně vyráběný chléb Pecivál

V naší pekárně je většina výrobků vytvářena zlatými pekařskými ručičkami a chtěli jsme pro vás mít na našich prodejnách výrobky, které nikde jinde nenajdete. Prvním výsledkem snažení našich mistrů pekařů je poctivý pšenično žitný, ze sálavého tepla pečený

projít na článek

13. 15. listopad HUSÍ SPECIALITY

Husí paštika s cibulovou marmeládou, domácí chléb 89,- Husí jatýrka se škvarky v sádle, domácí chléb 89,- Husí polévka Kaldoun 49,- Pečené husí stehno s červeným a bílým zelím, vídeňský a houskový knedlík 289,- Pečené husí

projít na článek