Jak vypadá současný olympijský windsurfing?

Ještě v Tokiu v roce 2021 windsurfaři závodili na zastaralé třídě RS:X. Od této olympiády došlo k zásadní změně. Třída iQFoil je moderní a kopíruje poslední trendy současného jachtingu. Je skvělé, že se v ní na olympiádě představí i Kateřina Švíková.

projít na článek

Olympijský festival v Brně a Ostravě nabídne více než 30 sportů

Bohatou porci sportovních příležitostí nabídne fanouškům projekt Olympijský festival 2018, který se v Brně a Ostravě uskuteční od 9. do 25. února. „V rámci příprav projektu Olympijský festival 2018 byla pro nás zásadní spolupráce se sportovními svazy a js

projít na článek

Olympijský běh pro školy 2023

Dne 21. června 2023 se konal na ZŠ Bítovská již tradiční Olympijský běh žáků Prahy 4 pod patronací Olympijského výboru a městské části Praha 4. Závodů se za naší školu zúčastnilo celkem 21 žáků.  

projít na článek

1. OLYMPIJSKÝ DĚTSKÝ TÁBOR V KROMĚŘÍŽI

Třetí červencový týden jsme se rozhodli uspořádat 1. Olympijský dětský tábor v Kroměříži. Že se nadmíru povedl je zásluhou nejen dětí, ale i trenérek Renaty, Jitky a Báry. 

projít na článek

Česko na letních olympijských hrách

Letní olympijské hry v Paříži jsou v plném proudu a Český statistický úřad připravil zajímavou infografiku s daty z letošního ročníku i z těch předchozích. Tak si pojďme stručně shrnout současný stav: Český olympijský tým letos čítá 112 sportovců.

projít na článek

V Plzni se od pátku do neděle koná triatlonový festival.

Triatlonový závod na olympijské distanci v areálu Bolevák v Plzni odstartuje prvním dílem závod Českého poháru, který se do západočeské metropole vrací po několika letech. Za projektem triatlonových klání na mnoha tratích pro různé věkové i výkonnostní ka

projít na článek