Jak vytvořit mléčnou pěnu do kávy

@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-title.fusion-title-9{margin-top:24px!important; margin-right:0px!important;margin-bottom:24px!important;margin-left:0px!important;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-title.fusion-title-9{margin-top:20px!important; margin-right:0px!important;margin-bottom:20px!important; margin-left:0px!important;}}Jak vytvořit mléčnou pěnu do kávyPokud také patříte k lidem, kteří se v kavárně vždy těší na nadýchané cappuccino, máme pro vás dobrou zprávu – příprava domácí mléčné pěny je jednodušší, než se může zdát! Dali jsme pro vás dohromady ověřený návod, jak na to. Ať už zvolíte k přípravě obyčejný french press, elektrický napěňovač mléka nebo parní trysku na kávovaru, stačí se držet pár jednoduchých zásad a pěna jako z kavárny je na světě. .fusion-body .fusion-builder-column-20{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 0px;}.fusion-builder-column-20 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 10% !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 10% !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-20{width:100% !important;}.fusion-builder-column-20 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-20{width:100% !important;}.fusion-builder-column-20 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-16{ padding-top : 20px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 20px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}Ušlehat mléčnou pěnu není nic složitého. Na výběr máte hned několik kuchyňských pomocníků – french press, ruční i elektrický napěňovač, frapovač nebo parní trysku zabudovanou přímo v kávovaru. V článku si popíšeme tipy pro každý druh přípravy, včetně možných úskalí, na která můžete narazit. Nepodceňte výběr mléka Než se pustíme do jednotlivých receptů na domácí mléčnou pěnu, je potřeba uvést to nejdůležitější: pro přípravu pěny používejte vždy čerstvé tučné mléko. Z odtučněného mléka hustou pěnu vytvoříte jen těžko, podobně jako z nízkotučné smetany neuděláte šlehačku. Právě tuk a bílkoviny jsou tím, co pomáhá vzduchovým bublinkám držet pěkně pohromadě. Co si před nákupem dobře promyslet? Před nákupem zvažte, jak často se chystáte svého nového pomocníka používat. Dopřáváte si domácí cappuccino jen při občasných víkendových snídaních? V takovém případě k přípravě mléčné pěny úplně stačí obyčejný french press. Jste naopak typ, který bez ranního cappuccina nepřežije? Pak radši investujte do elektrického napěňovače, který všechnu práci udělá za vás. French press nízká pořizovací cena, využijete jej na přípravu kávy, mléčné pěny i čaje, jednoduchý postup, mléko lze ohřát přímo v něm ruční příprava Pro milovníky filtrované kávy téměř nepostradatelný pomocník. Napadlo vás ale, že poslouží i při šlehání mléka? Postup je přitom velmi jednoduchý. Mějte akorát na paměti, že při ručním šlehání potřebujete pracovat s již ohřátým mlékem. Ohřát ho můžete buď v mikrovlnce anebo na sporáku přímo ve french pressu. Teplotu pečlivě hlídejte! Mléko rozhodně nesmí vřít, ideální teplota je okolo 60 °C. Nyní stačí zhruba minutu pravidelně pumpovat pístem, dokud nevznikne pěna. Až bude hotová, párkrát s french pressem lehce udeřte dnem o stůl, zbavíte se tak velkých bublin. Zkuste ještě pěnu chvíli krouživým pohybem míchat, bude krásně lesklá a nadýchaná. Ruční napěňovač mléka nižší pořizovací cena, jednoduchý postup, mléko lze ohřát přímo v něm, dobře šlehá ruční příprava Funguje na úplně stejném principu, jako french press, liší se akorát vyšší cenou. Na druhou stranu, ruční napěňovače mléka bývají často vyrobené z nerezu, což může být oproti skleněnému french pressu výhoda. Nerez je přeci jen teplotně odolnější a jen tak snadno se nerozbije. Jistá nevýhoda je, že jemné sítko nemá neomezenou životnost (obzvlášť, pokud ve french pressu připravujete jak kávu, tak mléčnou pěnu). Značkové výrobky jsou sice dražší než ty ze supermarketu, snadno k nim ale seženete náhradní sítko nebo nádobku. V obchodech nejčastěji najdete např. značku La Cafetière. Frapovač  nízká pořizovací cena, ideální pro přípravu studených nápojů (nejen kávy)  nízký výkon (šlehání trvá příliš dlouho), mikropěnu ušlehat nedokáže Další možností je spirálový šlehač neboli frapovač. Využijete ho hlavně při přípravě ledové kávy a frappé (odtud pochopitelně i jeho název). Nečekejte ale žádnou hebkou mikropěnu jako na cappuccino, na to má příliš malý výkon. Pokud ovšem potřebujete levnou a skladnou variantu a káva vám stačí jen lehce našlehat, je frapovač ideální volbou. Elektrický napěňovač mléka  rychlá příprava, bez práce, jednoduché ovládání, přednastavené programy podle jednotlivých nápojů  vyšší cena Perfektní věc pro každého, kdo si přeje dokonalou pěnu s minimem práce (a tím pádem i minimálním rizikem, že se pěna nepovede). Do napěňovače stačí nalít doporučené množství mléka a počkat, dokud není hotovo. Dražší přístroje dokáží připravit i studenou mléčnou pěnu, což oceníte hlavně v létě při přípravě ledové kávy. Parní tryska kávovaru  jeden přístroj pro přípravu kávy i pěny, mléčná pěna je kvalitou srovnatelná s tou v kavárně  vyšší náklady, kávovar zabírá v kuchyni místo, chce to cvik Příprava mléčné pěny pomocí parní trysky vypadá náramně a budete se cítit jako profesionál. Nenechte se ale zmást, vyžaduje to trochu cviku a správné nádobí. Konvice na šlehání mléka by měla být nerezová, se širším dnem a užším hrdlem. Konvičku volte nejen podle objemu, ale i podle délky parní trysky (aby vám šla dobře ponořit do mléka). Mléko si před přípravou dobře vychlaďte. Není od věci nachladit i konvičku, např. pár minut v mrazáku. Pokud to neuděláte, mléko se ohřeje rychleji, než ho pára stihne našlehat, a mohli byste ho i převařit (což rozhodně nechcete, protože přehřáté bílkoviny chuť mléka změní a pěna navíc nebude držet). Max. teplota mléka by měla být okolo 60 °C. Začátečníkům pomůže obyčejný teploměr, zkušenější kávomilové poznají správnou teplotu rukou. Jak na to? Teď už k samotnému šlehání. Nejprve pusťte páru naprázdno, abyste trysku vyčistili. Nachlazenou konvičku naplňte studeným mlékem až k rysce (obvykle polovina objemu konvičky). Trysku ponořte cca 1 cm pod hladinu a hubičkou miřte spíš ke stěně konvičky, aby mléko vytvářelo vír a šlehalo se rovnoměrně. Zapněte páru. Během šlehání konvičkou nijak nehýbejte ani ji nenaklánějte, šlehání byste spíš uškodili. Držte ji za ouško pěkně rovně se stolem, trysku ponořte do mléka pod úhlem 45°. Aby vás to nesvádělo k žádné konvičkové akrobacii, zapřete si trysku o zobáček konvičky. Mléko šlehejte, dokud vás ouško nezačne pálit v ruce. Snadno tak poznáte, že mléko už je dostatečně teplé (mezi 55–65 °C) a za chvíli by začalo vřít. Vypněte trysku a opatrně ji vyndejte z konvičky. Konvičku odložte a pusťte páru opět naprázdno, abyste trysku vyčistili od zbytků mléka. Konvičkou klepněte dnem o stůl, zbavíte se ta velkých vzduchových bublin. Aby vznikla lesklá a hebká pěna, stačí konvičkou ještě chvíli kroužit, a je hotovo! Tip Na trhu existují i plně automatické kávovary, které si s kávou i mléčnou pěnou umí poradit úplně samy. Vyzkoušejte ve své kanceláři pronájem kávovaru na ledovou kávu. Schaerer Coffee Soul si zamilujete! .fusion-body .fusion-builder-column-21{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 0px;}.fusion-builder-column-21 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0% !important;padding-right : 10% !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0% !important;padding-left : 10% !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-21{width:100% !important;}.fusion-builder-column-21 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-21{width:100% !important;}.fusion-builder-column-21 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-17{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}Doporučujeme další články: .fusion-body .fusion-builder-column-22{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 30px;}.fusion-builder-column-22 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-22{width:100% !important;}.fusion-builder-column-22 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-22{width:100% !important;}.fusion-builder-column-22 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}[email protected]:10:53+01:00Která káva patří do kávovaru a jak ji správně [email protected]:10:53+01:0028 listopadu, 2020|Categories: Nezařazené|Která káva patří do kávovaru a jak ji správně skladovat Vůně kávy zvedne náladu celé kanceláři. Jenže jakou kávu do kávovaru vybrat? Stačí [...][email protected]:19:34+01:00Co byste měli vědět o [email protected]:19:34+01:0028 listopadu, 2020|Categories: Uncategorized @cs|Co byste měli vědět o espressu Pro milovníka kávy neexistuje větší potěšení než espresso. Je tou nejčistší esencí, jakou z kávy můžete získat. Žádné [...][email protected]:06:03+01:00Oblíbené druhy kávy – popis a příprava 7 základních kávových nápojů[email protected]:06:03+01:0028 listopadu, 2020|Categories: Uncategorized @cs, Uncategorized @cs, Uncategorized @cs, Uncategorized @cs, Uncategorized @cs|Oblíbené druhy kávy – popis a příprava 7 základních kávových nápojů Také občas v kavárně tápete, co si objednat za kávu? Sestavili jsme [...].fusion-body .fusion-builder-column-23{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 0px;}.fusion-builder-column-23 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-23{width:100% !important;}.fusion-builder-column-23 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-23{width:100% !important;}.fusion-builder-column-23 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-18{ padding-top : 0px;margin-top : 40px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;} Článek Jak vytvořit mléčnou pěnu do kávy se nejdříve objevil na Coffee Experts - Pronájem kávovarů pro firmy a kanceláře.

projít na článek

Technologie jemné mléčné pěny

Kávové speciality jako cappuccino, latte macchiato a spol. jsou zdokonalovány mlékem nebo mléčnou pěnou. Inovativní trysky na mléčnou pěnu od společnosti JURA připravují nadýchanou jemnou mléčnou pěnu s dlouhotrvající konzistencí díky revoluční technologi

projít na článek

Dokonalé mléčné nápoje

Kdo si rád pochutná na krémovém cappuccinu, může si připravit mléčnou pěnu pomocí tzv. Cappuccino systému. Integrovaná tryska na pěnění mléka umožní autentickou přípravu kávových specialit, ať už je to nadýchané cappuccino, jemné latte macchiato nebo inte

projít na článek

Vychutnejte si své oblíbené cappuccino

Kdo si rád pochutná na krémovém cappuccinu, může si připravit mléčnou pěnu pomocí tzv. „Cappuccino systému“. Integrovaná tryska na pěnění mléka umožní autentickou přípravu kávových specialit, ať už je to nadýchané cappuccino, jemné latte macchiato nebo in

projít na článek

Za horka připravené, podávané chlazené

Na výstavě Internorga 2019 demonstroval Švýcarský výrobce kávovarů Schaerer inovativní technologii, která nabízí plně automatizovanou přípravu studených kávových specialit na zcela nové úrovni: Hot & Cold pro pro kávovar Schaerer Coffee Soul. Schaerer

projít na článek

Představujeme tváře Kávafestu 2022: Roberto Trevisan

Roberto Trevisan je odbormíkem na kávu, který neodmyslitelně patří ke Kávafestu. Svým italským temperamentem skvěle doplňuje atmosféru kávového festivalu.Je zakladatel Mistrovství baristů ČR a cetifikovaný lektor Školy kávy s.r.o. Vede kurzy pro baristy i

projít na článek