Jak začít s během

Začíná jaro, sluníčko na nás vykouklo a tak je pro některé čas se po zimní přestávace znovu začít hýbat. A pro většinu bude první volbou běh. Není potřeba se na nikoho časově vázat, není potřeba žádné speciální vybavení a začít s ním může opravdu prakticky kdokoli. Jako u každé sportovní aktivity je důležité začít vhodným způsobem. Aby nám běhání něco dalo, je potřeba u něj vydržet a chodit běhat pravidelně. 4 tipy do začátku Začněte krátkými vzdálenostmi Pokud už jsme se rozhodli, že s běháním začneme, je dost pravděpodobné, že budeme namotivovaní a mít tendenci uběhnout na první dobrou, co to půjde. Odolejte tomuhle pokušení a prvních 3-5 výběhů si dejte kratší úseky na 15-30 minut. Nebudou vás tolik bolet nohy a na další běh se budete těšit o to víc. Využijte indiánský běh 15-30 minut nemusíte celou dobu běžet. Klidně využijte tzv. indiánský běh, kdy prokládáte běh s chůzí. I kdyby to na začátku bylo 50 nebo 100m běhu, je to lepší než nic. Navíc díky chůzi můžete držet intenzitu běhu tam, kde je potřeba, tedy relativně nízko. Běhejte pomalu Tohle se může zdát trochu zvláštní, ale největší benefit vám přinese běh v nízké intenzitě, tedy v pomalém tempu. To je pro každého z nás velmi individuální, ale můžeme ho určit podle tepové frekvence. Při běhu se chceme držet v horní části tréninkové zóny 2. Tu poznáme na sportovních hodinkách, které nám zóny spočítají podle naší maximální tepové frekvence. Případně ji vcelku snadno poznáme tak, že v průběhu aktivity v zóně 2 můžeme poměrně pohodlně konverzovat a dýchat neustále nosem. V rozporu s běžně zažitou představou čím rychleji a víc, tím lépe, u běhu naopak platí, že pomalu = lépe. Čím víc času odběháte v zóně 2, tím se zvýší vaše vytrvalost, ekonomika běhu, bude se vám lépe dýchat a postupně dokážete tempo zrychlovat bez toho, abyste byli příliš unavení. Nezapomeňte na rozcvičení a protažení Před každým během je vhodné se alespoň trochu zahřát. Rychlá chůze, mírný výklus, atletická abeceda, dynamický strečink. To všechno by mělo být před během.Statický strečink a foam rolling bychom neměli vynechávat po běhu.Je to nejméně oblíbená část běžeckého tréninku, ale není radno ji opomíjet. Tak směle do toho. Začněte pomalu a hlavně vytrvejte. Lepší jít běhat 2x za týden na 20 minut, pomalu a proložit běh chůzí. Než se jednou za 14 dní vybláznit na 5km sprint a pak se z toho týden dostávat. Cvičíš, ale už se nezlepšuješ a nudí tě rutina? Nebo cítíš, že se sebou potřebuješ něco začít dělat, ale přesně nevíš co pro tebe bude nejlepší? Domluv si s námi nezávaznou 15ti minutovou konzultaci a společně probereme, jak začít a co pro tebe bude nejlepší. Chci začít The post Jak začít s během appeared first on CrossFit Pardubice.

projít na článek

Chci začít programovat

Chcete začít s kariérou v IT, ale nevíte za jaký konec to vzít? Netušíte, které programovací jazyky jsou na trhu žádané a k čemu je využijte v praxi? Právě pro vás je určený následující přehled. Článek Chci začít programovat se nejdříve objevil na GIT.

projít na článek

Chtěli byste se začít otužovat, ale nevíte, jak na to?

Chtěli byste se začít otužovat, ale nevíte, jak na to? Zajímá vás, kdy a kde je ideální čas začít? Máme pro vás odpovědi! Vše se dozvíte ve videu z našeho potoka!

projít na článek

Chceš začít s RP2040 (Raspberry Pi Pico) v micropython? Kde začít? Tady najdeš spoustu vzor...

- Návody, Tutoriály Raspberry Pi Pico je tu s námi už nějaký čas, ale ne vždy má člověk čas s tím hned začít nebo to naopak po nějaké době nepoužívání zapomene. Narazil jsem na zajímavý github repozitář kde je spousta zajímavých programů v jazyce micro

projít na článek

Jak začít s golfem. Tipy a rady.

Láká vás golf, ale nemáte tušení, jak s tímto sportem začít? Ještě, než navštívíte nejbližší golfové hřiště a vyrazíte na cvičný green, máme pro vás pár důležitých informací. Prozradíme vám něco o historii golfu, dozvíte se, jaké vybavení budete na golf p

projít na článek

Letní párty může začít

Ode dneška máme na terase párty stan pro potřebu našich radovánek. Velká letní párty může začít!

projít na článek