Jak zavařit lečo na zimu bez cibule

Lečo, řeklo by se, že je typické pro maďarskou kuchyni, ale jeho původ je ve skutečnosti v Srbsku. Lečo si oblíbili v mnoha zemích. Z tohoto důvodu jsou pravidla jeho přípravy odlišná. Ingredience, dokonce i jejich konzistence, se od sebe liší. Nabízíme několik možností, jak zavařit lečo. Který recept na domácí lečo do sklenic si vyberete, záleží na vašem vkusu. Pokud máte v plánu zavařit chutné lečo na zimu bez cibule, tak tuk, paprika a rajčata jsou ty ingredience, které jsou ve všech receptech určitě obsaženy. Co do toho pak ještě půjde, je čistě na nás, a ať přidáte cokoliv, bude to určitě bomba. Jen nezkazte šťávu.Traduje se, že v létě byste měli jíst papriky a rajčata a v zimě lečo. Zde si můžete přečíst oblíbené recepty na lečo bez cibule, které lze připravit na zimu. Nejlepší období pro výrobu leča na zimu je srpen, protože v září je chuť rajčat již kyselá.

projít na článek

Lečo

Lečo je pokrm typický pro maďarskou kuchyni. K jeho přípravě je třeba hlavně paprika, rajčata a cibule. U nás se lečo připravuje především v době, kdy je dostatek zeleniny na zahrádce, protože tak dochází k jejímu rychlému zpracování.

projít na článek

Jak zavařit lečo

Uvařte si velký hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici! Kdy jindy než teď dostanete za dobrou cenu polní papriky a rajčata, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Co nesníte, můžete zavařit na zimu. Tato barevn

projít na článek

Zavařené lečo s klobásou

V Maďarsku, Polsku, i v Česku a na Slovensku je lečo považováno za tradiční jídlo a je velmi oblíbené ve střední Evropě, zejména v horkých letních měsících, kdy na vaší zahradě najdete lahodná rajčata a papriky, pokud budete mít štěstí, nebo alespoň je se

projít na článek

Recept na lečo

Lečo je pokrm typický pro maďarskou kuchyni, ale v Čechách se vaří také velmi často, a to hlavně pro svou rychlou a snadnou přípravu, k níž je zapotřebí jen paprika, rajčata a cibule, případně jiné suroviny – vždy záleží na vaší chuti a fantazii. Paprika

projít na článek

Lečo s moravskou klobásou

Lečo je pokrm původně z Maďarska, ale jeho obměny nalezneme jak v Rumunsku, Bulharsku, Řecku, tak i u nás. Lečo je nesmírně zdravý a hlavně laciný pokrm, který uvaříte takřka kdykoliv, pokud máte v lednici alespoň trochu zeleniny – rajčata, papriku a něja

projít na článek