Javorový sirup - dobré sladidlo i přírodní a veganská náhrada medu.

Javorový sirup  je v severní Americe široce používán jako poleva na palačinky, vafle, a francouzské toasty. Může být rovněž použit jako sladidlo pro müsli, obilné a rýžové kaše, dorty, koláče, pečivo, čaj a kávu. Javorový sirup může být také použit jako náhrada za med s vínem (medovina).

projít na článek

Datlový sirup

Přírodní sladidlo vyrobené pouze z datlí bez přidaného cukru. Má výraznou chuť s karamelovými a medovými tóny a výrazné datlové aroma. Je to výborný doplněk, kterým si můžete zdravě osladit naše ořechové pasty. Příspěvek Datlový sirup pochází z Lepé e-sho

projít na článek

Originální medové likéry St. Ambrosius

V naší prodejně lze zakoupit originální medové likéry z oblasti Slezských Beskyd. V malé rodinné likérce v Nýdku se vyrábí již od roku 2003. Medové likéry St. Ambrosius obsahují v jednom litru čtvrt kilogramu lesního medu. Vyrábějí se studenou cestou,tu

projít na článek

S rýmou zatočí čaj a sirup z rýmovníku!

Rýmovník neboli mexický eukalyptus nebo také kubánské oregano – latinsky Plectranthus argentatus patří do čeledi hluchavkovitých. Je to velmi aromatická rostlina. Jeho vůně je zvláštní. Dala by se popsat jako směs meduňky, mentolu a kafru. Vzhledově je po

projít na článek

Domácí sirupy

Písmo je součástí téměř jakékoli lidské činnosti. A ačkoli tento příspěvek bude o vaření, bez krasopisu jsem se v něm neobešla. Udělat si vlastní domácí sirup je stejně zábavné a skvělé jako pak láhve ručně popsat nebo polepit, co myslíte? Navíc jsem pro

projít na článek

Domácí bezový sirup za studena

Když na jaře kvete černý bez, je čas toho využít a připravit si skvělý bezový sirup, který je výborný na osvěžující domácí limonády nebo i do čaje. Sirup z květů černého bezu má osvěžující a lahodnou chuť.

projít na článek