Rajčatová polévka je vděčná, chutná malým i velkým a díky dostupnosti rajčat je lze vařit i mimo hlavní sezónu. Hotová je za půl hodiny i s oloupáním rajčat. Nezbývá než popřát dobrou chuť. Jak oloupat čerstvá rajčata? Přiveďte vodu k varu. Ve spodní části rajčat udělejte malé zářezy do kříže. Vložte rajčata do vroucí vody a vařte je po dobu 30 60 vteřin. Mezitím do mísy připravte vodu s ledem. Jakmile vytáhnete rajčata, ihned je dejte zchladit do mísy. Nechte je ponořené po dobu zhruba dvou minut. Po vyjmutí rajčat slupku oloupejte, díky připraveným zářezům to půjde hladce. Pro 4 mlsouny: 1 kg čerstvých rajčat 1 cibule, jemně nakrájená 2 stroužky česneku, nasekané 2 lžíce olivového oleje1 litr zeleninového vývaru 1 lžička cukru lístky bazalky sůl pepř k dozdobení podle chuti: parmezán, bazalka,rozmarýn, oregáno, petržel Oloupaná rajčata nakrájejte na menší kousky. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a orestujte, dokud nezezlátnou a nerozvoní se. Přidejte nakrájená rajčata a chvíli povařte, dokud se nerozpadnou a neuvolní šťávu. Přilijte zeleninový vývar, přiveďte k varu a pár minut povařte. Poté ochuťte solí, pepřem, natrhanou bazalkou a cukrem. Vařte dalších 5 minut, aby se chutě prolnuly. Tip: Chcete-li polévku zahustit, nakrájte na tenké plátky půl staršího rohlíku. Vhoďte do polévky a vařte, dokud se pečivo v polévce nerozpustí. Polévku odstavte z ohně a nechte ji mírně vychladnout. Poté rozmixujte na požadovanou konzitenci a můžete servírovat. Polévku můžete servírovat teplou nebo ji dát do lednice a podávat chlazenou. Nezapomeňte, že se jí také očima, a tak si servírujte čerstvými bylinkami. Kromě bazalky můžete použít také oregáno, rozmarýn či petržel. Navrch můžete nastrouhat parmezán Martina M. foto: foodiesfeed.com Související články:Tomatová polévkaKuskus s rajčatovou omáčkouJehněčí na řecký způsobRajčatová polévka, která vám připomene vůni ItáliePomazánka ze sušených rajčat
Čočková polévka (2 porce) Popis: Jednoduchá, výživná a chutná polévka s vysokým podílem bílkovin, vlákniny a minerálů. NÁŠ TIP! Doplňte tuto hutnou luštěninovou polévku svým oblíbeným pečivem a zasytí vás na dlouhé hodiny. Polévka je vhodn
projít na článekMrkvová polévka je chuťově velmi zajímavá a ocení ji zajisté všichni gurmáni. Mrkvová polévka je vhodná jak pro malé děti, tak i pro nemocné se zažívacími potížemi.
projít na článekŠtědrovečerní, vánoční hrachová polévka se podává všude tam, kde moc nechutná rybí ;). Hrachová polévka... Příspěvek Vánoční hrachová polévka od babičky pochází z Videorecepty
projít na článekBrokolicová polévka podle Zdeňka Pohlreicha je krémová polévka, v níž skvěle zužitkujete i košťál. Měla by vynikat krásně svěží a sytou barvu, být ochucená pečeným česnekem a zahuštěná krémovým sýrem.
projít na článekPolévka je grunt. Recepty na polévky jsou různorodé a každý si vybere z velké nabídky dle momentální chuti. Také rajskou polévku lze připravit buď tradičním způsobem, kdy jsou ve vodě vyvařeny originální suroviny, nebo ji můžeme nachystat z instantní směs
projít na článek