Jizerskou padesátku zrušil nedostatek sněhu a teplo

Dálkový závod v běhu na lyžích Jizerská padesátka se neuskuteční, pořadatelé museli 57. ročník zrušit kvůli nedostatku sněhu a teplému počasí. Nedostatek sněhu připravil běžkaře o tradiční akci naposledy před deseti lety, tehdy ještě měla lednový termín. Od roku 2017 se legendární závod koná v únoru, který dlouhodobě slibuje lepší sněhové podmínky.

  • Web: RESPEKT
  • Aktualizace: 25.5.2024
projít na článek

75 cm sněhu na terase za necelou minutu

V Connecticutu to sype! Tedy alespoň z mraků - časosběr sněhové bouře, během které zmizí terasa domu pod 75 centimetry sněhu. U nás se něčeho takového bohužel asi nedočkáme :)

projít na článek

Co je sálavé teplo?

Sálavé teplo je jeden ze způsobů šíření tepelné energie, při kterém těleso s vyšší tepelnou energií vyzařuje teplo a těleso s nižší tepelnou energií jej pohlcuje. Sálavé teplo je v dnešní době opět velmi populárním způsobem vytápění a vývoj směřuje tímto

projít na článek

Odklízení sněhu z fotbalového stadionu

Fotbalisti potřebují ke hře volnou, nejlépe travnatou plochu. Když však hřiště pokryje vysoká vrstva sněhu, musí se nejdříve uklidit, což je většinou časově i technicky velmi náročné. Pojďme se na to podívat.

projít na článek

Vánoce a Nový rok na sněhu!

Vánoce a Nový rok na sněhu! Využijte naší speciální nabídku! bližší info na tel. 777 338 259 nebo mailu.

projít na článek

ČMGS uspěl v soudním řízení proti NSA

Český minigolfový svaz dosáhl významného úspěchu v soudním řízení, které se vedlo u Městského soudu v Praze proti Národní sportovní agentuře (NSA). Městský soud rozsudkem ze dne 20. července 2023, č. j. 18 A 80/2022-83, zrušil usnesení NSA ze dne 11. srpn

projít na článek