Jsem SORA, popište mi, jaký film chcete natočit

Nová umělá inteligence pro tvorbu videa může změnit filmovou branži a zvýšit riziko dezinformací

  • Web: RESPEKT
  • Aktualizace: 25.5.2024
projít na článek

Kvíz pro milovníky klasiky: Poznejte film s Burianem! Napovíme: Do Baarové se zamiloval tenkrát doopravdy

Martina Friče jsme zvyklí vídat spíše v profesi režiséra, Theodora Pištěka zase v pozici návrháře kostýmů. V tomto filmu si ale střihli důležité role a Vlasta Burian s Lídou Baarovou dokonce dvojrole. Československá komedie tehdy slavila obrovský úspěch.

projít na článek

Kvíz: Poznejte film podle fotografie. Bartoška je zde nejkrásnější a roli vyfoukl ruskému prominentovi

Za dob minulého režimu nebylo nezvykem, že v československých filmech hráli zahraniční herci. A častokrát bylo po filmařích vyžadováno, aby do rolí obsadili herce sovětské. Jenže když přišlo na lámání chleba, nedalo se jinak než přece jenom obsadit Čecha.

projít na článek

Jaký vysavač na popel si vybrat

Při výběru vysavače na popel, který je někdy nazýván i jako separátor, je důležité si nejprve ujasnit, jaký výkon od něj požadujete a kolik za jeho pořízení chcete zaplatit.

projít na článek

Chtěla jsem se bohatě vdát a sen se mi splnil. Teď se ale proměnil v strašnou a nebezpečnou noční můru

Měla jsem sen, jaký má pravděpodobně spousta žen. Provdat se za bohatého a úspěšného muže, žít si v přepychu a nemuset pracovat. Jenže v mém případě mi moje splněné přání štěstí nepřineslo.

projít na článek

POZVÁNÍ DO BLANENSKÉHO KINA NA FILM NIKDY NEŘÍKEJ NIKDY

Do prázdninové nabídky přidává MKS pozvánku k návštěvě blanenského kina. Tam se spolu s námi můžete vypravit 28. srpna na film Nikdy neříkej nikdy. Začátek promítání: v 17:30 hodin Délka filmu: 105 minut Cena zájezdu: 200 Kč, senioři 140 Kč Celý příspěve

projít na článek