K čemu používáme internet?

Na sledování videí přes internet se nedávno zaměřila studie Českého statistického úřadu. Podle této studie své oblíbené pořady sleduje prostřednictvím internetu již 4,2 miliónů lidí v ČR. Tomuto trendu se tak přizpůsobily všechny větší televizní stanice. Od roku 2010 vzrostlo v České republice sledování televize na internetu o 10%, přičemž on-line vysílání dávají přednost více muži než ženy. Internetové televize · V posledních letech přibývá internetových televizí, které nemají svůj protějšek v klasickém televizním vysílání, ale fungují pouze on-line, například Stream či Playtvak. Tyto stanice sleduje v současnosti 21% dospělých, nejoblíbenější jsou u mladé generace. · Náročnější diváci, kterým nestačí nabídka internetového vysílání televizních stanic, si mohou zaplatit přístup do placených katalogů pořadů, například Netflix nebo HBO GO. Češi jsou ale v jejich sledování až na konci evropského žebříčku. Nejvíce tyto stránky využívají Dánové a Švédové. · Nejrozšířenější stránky pro sledování videí jsou pochopitelně platformy typu YouTube nebo Vimeo, které poslouchají hlavně studenti. Sledování těchto stránek je nejoblíbenější formou sledování videa on-line i v ostatních státech Evropské unie Nejvíce se na ně dívají obyvatelé Lucemburska, Dánska a Švédska. Televize a domácnosti · Celkem 11% domácností uvádí, že mají televizi s připojením k internetu a internet na daném zařízení používají. Ve skutečnosti se ale připojuje na internet jen 5% dospělých osob, ostatní používají Smart TV pouze ke sledování klasického televizního vysílání. Využití internetu · Češi nejvíc internet využívají pro vyhledávání, návštěvy sociálních sítí jsou až na třetím místě. Druhé pořadí pak zůstává posílání e-mailů. On-line zpravodajství se těší oblibě u téměř poloviny Čechů. Čím vyšší dosažené vzdělání, tím více lidé využívají e-mailovou komunikaci. · Přes 50% lidí ve všech věkových skupinách kontroluje e-mail několikrát denně. Sociální sítě v Česku využívají více ženy než muži. Se zvyšujícím se věkem klesá zájem o sociální sítě. Článek K čemu používáme internet? se nejdříve objevil na Csfho.

  • Web: Csfho
  • Aktualizace: 15.9.2024
projít na článek

internet nebo Internet?

Co je správně? Je správně internet s malým „i“ nebo Internet s velkým „I“. Pro mnoho lidí znamená internet to samé co The post internet nebo Internet? first appeared on Co je internet?.

projít na článek

Jak funguje internet

Jak funguje internet? Na tuto otázku není úplně jednoduchá otázka. Kompletní popis toho, jak funguje internet, by zabral víc místa, The post Jak funguje internet first appeared on Co je internet?.

projít na článek

K čemu nejčastěji využíváme internet

O rychl m n stupu internetu toho bylo ji frac34; naps no mnoho. Jednou z v c , kter tomu pomohla, je jeho univerz lnost. M frac34;eme jej pou frac34; t tak ka k emukoliv, co se n m zamane, od komunikace s jin frac12;mi lidmi p es hled n

projít na článek

Internet historie

Zajímala by vás historie Internetu? Jak vlastně tato celosvětová počítačová síť vznikla a jak se vyvíjela historie Internetu? Dnes je The post Internet historie first appeared on Co je internet?.

projít na článek

Malování pokojů

Provádíme malování pokojů pomocí barev na klasické sádrové omítky nebo sádrokarton. Používáme i speciální paro-propustné omyvatelné barvy vhodné do koupelen a kuchyní. Používáme pouze barvy kvalitních značek jako jsou Dulux, Jupol, Primalex, Het a další.

projít na článek