Kdo bude bojovat o olympiádu v Paříži?

Od 11. do 20. srpna se v nizozemském Haagu pojede nejdůležitější závod letošní sezony – mistrovství světa olympijských tříd, které je zároveň první kvalifikací na olympijské hry v Paříži. Tedy pro jachtaře správně v Marseille, kde je připravená olympijská marina a kde se bude příští rok závodit.

projít na článek

Kiteboarding na olympiádě v Paříži 2024

Mezinárodní olympijský výbor schválila kiteboarding (třída Formula Kite) pro olympiádu v Paříži 2024 zvlášť pro muže a pro ženy. Tyto dvě disciplíny nahradí původně plánovaný kiteboarding smíšených dvojic a závod offshore smíšených dvojic. Tím je také jas

projít na článek

Tři naši surfaři dnes začínají bojovat o olympiádu

Dnes na Gardě začíná mistrovství světa ve windsurfingu v olympijské třídě RS:X. Na startu bude 130 mužů a 106 žen ze všech koutů světa včetně našich tří surfařů Karla Lavického, Jan Slívové a Kateřiny Švíkové. Finálové rozjížďky se pojedou v sobotu 28. 9.

projít na článek

Alessia Palanti vybojovala pro Českou republiku bronz

V Černé Hoře se odjelo Mistrovství Evropy do 21 let v olympijské třídě ILCA 6 (Laser Radial – juniorky) a ILCA 7 (Laser – junioři). Bronzová medaile je velký úspěch a příslib pro olympiádu 2024 v Paříži.

projít na článek

Jachtařka Veronika Kozelská Fenclová staruje v Ománu

Od 20. do 26. listopadu bude v Ománu bojovat o co nejlepší umístění na mistrovství světa Veronika Kozelská Fenclová. Kvalifikaci na olympiádu do Ria již má zajištěnou z loňského Santanderu, jde jí pouze o výsledek v závodě, v němž se sejde celá světová šp

projít na článek

Kvalifikace na olympiádu pro české windsurfařky zůstává vzdálená

Našim se na mistrovství Evropy v olympijském windsurfingu nedařilo. Kvalifikace na olympiádu pro ženy zůstala hodně vzdálená.

projít na článek