Kdy pokácet strom?

Nejčastěji jezdíme kácet stromy, které nenápadně rok od roku přerůstají své majitele. Z 80 procent se jedná o stromy, které jsou příliš vysoké i přesto, že se v jejich blízkosti nacházejí domy, nebo chaty. Pokud sázíte stromy v blízkosti budov, je třeba si uvědomit, že za třicet let může takový strom způsobit značné škody, nebo cena za jeho pokácení může být pro někoho nepříjemným zásahem do rozpočtu.

projít na článek

Jaký strom mohu pokácet?

Seznam dřevin na které se nevztahuje zákon o kácení stromů na vlastním pozemku, který byl změněn 1. listopadu 2014. Ostatní stromy se mohou dále kácet bez povolení pouze za předpokladu, že mají maximální obvod 80 cm měřen ve výšce 130 cm od země.

projít na článek

Novela k povolení ke kácení

Právě se připravuje novela, která by měla usnadnit kácení stromů na vlastních pozemcích. Pokud se novela schválí, bude možné strom, který se nachází na Vašem pozemku pokácet bez povolení úřadu. Přesné znění a schválení by mělo proběhnout v červenci 2013

projít na článek

Strom splněných přání

Vážení přátelé Puštíka, jako už každoročně pořádáme pořádáme Strom splněných přání Nadačního fodu Puštík. Společně tak přispějeme na vánoční dárky dětem nebo seniorům. Seznam dárků, na které můžete přispět, naleznete zde: http://www.londynska.cz/strom/str

projít na článek

Ten strom neměl skoro žádné kořeny

Ten strom neměl skoro žádné kořeny. Hlavně, že nespadl na ten dům. The post Ten strom neměl skoro žádné kořeny first appeared on Kýbl srandy.

projít na článek

Ten strom tady velmi překáží!

Ten strom tady velmi překáží! The post Ten strom tady velmi překáží! first appeared on Kýbl srandy.

projít na článek