Klasický tanec jako součást tělesné výchovy?

Že by se v českém školství chystala další změna? Zatím ještě ne. Ale už minulou středu (21. dubna) se o tomto tématu horlivě diskutovalo mezi účastníky regionálního kola soutěže „Jugend debattiert international“. A naši studenti byli u toho.

projít na článek

Vojenský výcvik v hodinách tělesné výchovy

V úterý 5. února nás při hodině tělesné výchovy navštívil profesionální voják a instruktor sebeobrany nadrotmistr František Jeřábek.

projít na článek

Maturanti na kuželně

V úterý dne 24. 4. 2018 se sešli všichni maturanti na kuželně, kde společně s vyučujícími strávili dvě hodiny tělesné výchovy jinak než v tělocvičně. Je to již tradiční ukončení hodin Tv maturantů na kuželně.

projít na článek

Cesta ke krmelci 1. třída

V rámci tělesné výchovy se 1. třída vydala v pondělí 29. 1. 2024 na turistickou vycházku ke krmelci doplnit zvířátkům zásoby. Děti přinesly zvířátkům z domova různé dobroty mrkve, jablka, kaštany a žaludy, a tak byl za chvíli krmelec plný. Během vycházky

projít na článek

Step jako integrální součást dramatického umění – pokus o srovnávací analýzu, Mgr. Sylva Brychtová

Práce se zabývá fenoménem „stepový tanec“ a jeho způsobem použití v různých inscenačních tvarech. Hlavním tématem je srovnávací analýza stepu v činohře Komik (The Entertainer) od Johna Osborna (Divadlo bratří Mrštíků, dnešní Městské divadlo Brno, 1981), d

projít na článek

BESIP – dopravní výchova 2024

V pátek 10. 5. 2024 probíhala v 5. třídě výuka dopravní výchovy...

projít na článek