Zní to skoro neuvěřitelně, ale 100 gramů sušeného masa odpovídá až 300 gramům syrového masa, se všemi prospěšnými nutričními hodnotami. I malý kousek tak obsahuje pořádný kus energie! Navíc se sáček vždy vejde do kapsy. Sušené maso Indiana Jerky nevidělo lepek ani z koně, navíc je bez přidaných glutamátů, obsahuje nízkou hladinu sacharidů a sůl z Mrtvého moře s více jak 30% Hořčíku. Další důležitou předností je nenáročnost na skladování. Maso v sáčku vydrží minimálně 12 měsíců od data výroby při teplotách do 30°C, což se hodí při extrémních podmínkách – ať už při sportu či cestování. Jak suší náčelník maso Kusy kvalitního masa zbaví tukových částí a šlach a nakrájí je na tenké plátky.Maso dlouho marinuje v „masírce“ podle vlastní indiánské receptury.Libové plátky masa ručně klade na rošty.Maso pozvolna několik hodin suší při různých teplotách a nakonec přírodně udí kouřem z bukového dřeva.Následuje strojní krájení, vážení na vibrační váze a rozdělení do sáčků s absorbérem kyslíku.Vše je zabaleno v ochranné atmosféře.Jerky projde výstupní kontrolou a sáčky se kompletují do displejů a kartonů.
Správně udělaný guláš je gurmánským požitkem. Kolik masa, tolik cibule, říká jedno pravidlo. Ano, guláš je poté přirozeně zahuštěný právě tou rozvařenou cibulí a má také příjemnou nasládlou chuť. Druhou ingrediencí je nakrájené kvalitní maso, hovězí je ne
projít na článek(Ne)bezpečí #23 s českým velvyslancem v Litvě a bývalým náčelníkem Generálního štábu AČR Alešem Opatou o odchodu z armády do diplomacie, připravenosti východního křídla Aliance a válce na Ukrajině
Nejlepší část hovězího masa, které se v ČR používá, je roštěná. Tu najdeme na hřbetu zvířete, kde maso získává skvělé mramorování. Díky tomu patří mezi nejcennější kousky masa.
projít na článekMasobraní, tradiční oslava českého svátku masa se koná v druhé polovině května a jak to bývá, MÚÚÚčko nesmí ani jeden ročník vynechat! Cílem akce je prezentovat maso a masné výrobky jako nedílnou součást zdravého životního stylu a české kuchyně. Letošní
projít na článekUzené maso a pokrmy z něj nejsou příliš vhodné pro naše zdraví, a to z důvodu způsobu zpracování masa – nasolování, uzení. Uzená polévka bývá zdrojem velkého množství soli, nevhodných tuků a mnoha přídatných látek z uzeného masa. Základem uzené polévky je
projít na článek