Nejlepší část hovězího masa, které se v ČR používá, je roštěná. Tu najdeme na hřbetu zvířete, kde maso získává skvělé mramorování. Díky tomu patří mezi nejcennější kousky masa.
Maso pocházející ze hřbetu býka (jalovice) nazýváme roštěnec. Vysoký roštěnec je část, která jde ze středu směrem k hlavě. Na opačné straně nalezneme nízký roštěnec. Rozdíl mezi nimi poznáme v řezu. Nízký roštěnec je z jednoho celistvého svalu, zato vysok
projít na článekRoštěná patří k nejoblíbenějším částem hovězího masa. Dělí se na vysoký a nízký roštěnec, oba poskytují jemně vláknité a dobře prorostlé šťavnaté maso. Vysoký roštěnec, obsahující 16 % tuku, se nachází za podplečím a má blíž k přednímu masu. Z jeho středu
projít na článekChcete ochutnat jedno z nejlepších hovězích z USA? Doporučujeme určitě vyzkoušet jedno z mas od firmy Greater Omaha, která je proslulá svou konzistentní kvalitou. V naší nabídce naleznete Ball Tip steak (část ořechu), Striploin steak (nízký roštěnec) a Kn
projít na článekHovězí roštěnou najdeme na hřbetě zvířete a je rozdělena na dvě části. Část, která je blíže k hlavě známe jako vysoký roštěnec a druhou půlku nazýváme nízký roštěnec. Maso je šťavnaté a lehce prorostlé tukem, který z masa dělá skvělou pochoutku.
projít na článekPřipravit si doma dokonalý rib-eye steak není nic složitého. V tomto jednoduchém návodu vám představíme osvědčené postupy, jak připravit vyzrálý hovězí vysoký roštěnec, abyste vždy měli nádherně šťavnaté a chutné masko.
projít na článek