Více než polovina české populace považuje plýtvání a vyhazování potravin za vůbec nejzávažnější problém, který se potravin týká. Vyplývá to z výzkumu na téma plýtvání, který realizovala exkluzivně pro konferenci FOOD WASTE 2014 společnost IPSOS. Konference FOOD WASTE 2014 se konala ve středu 17. září 2014 v pražském Hotelu Rott. Vedle zveřejnění aktuálních výsledků výzkumu na téma plýtvání potravinami v České republice si účastníci konference vyslechli například vystoupení dvou hostů z Velké Británie: Richarda Swannella, ředitele organizace WRAP (Waste & Resources Action Programme) a Marka Littlea, šéfa programu Food Waste společnosti Tesco Group. Za český stát promluvil Jindřich Fialka, ředitel odboru potravinářské výroby a legislativy Ministerstva zemědělství. V panelových diskusích na téma plýtvání debatovali představitelé českých firem (Moštovna Lažany, Hotel Adria Praha, Pekárna Adélka, Pejskar & Spol.), ale i zástupci platformy Byznys pro společnost, médií a neziskových organizací. Konference FOOD WASTE 2014 navázala na loňský úspěšný ročník a na stránkách pořádající agentury PubliCon www.publicon.cz lze najít jak prezentace hlavních řečníků, tak videozáznam z celé konference. První ročník konference se konal 5. června 2013 a zprávu z něj a obrazový záznam najdete ZDE.
Plýtvání potravinami aneb Z popelnice do lednice Seminář pro veřejnost k tématu udržitelné spotřeby a výroby. Ke shlédnutí bude film Taste the Waste a následovat bude diskuze k tomuto tématu. Seminář pořádá městská část Praha-Libuš a organizace Glopolis.
projít na článekMinistr životního prostředí Richard Brabec udělil záštitu ministerstva nad 1. ročníkem národní konference PŘEDCHÁZENÍ VZNIKU ODPADŮ a podle sdělení jeho sekretariátu plánuje se jí zúčastnit. Konference se bude konat 2. října 2014 na zámku v Kostelci nad Č
Diplomová práce „Politika prevence vzniku odpadu – počátky v České republice“ pojednává o prioritním cíli odpadového hospodářství. Předcházení vzniku odpadu je způsob nakládání s odpadem, který se slučuje s koncepcí udržitelného rozvoje a respektuje jeho
Počet přihlášených účastníků teprve měsíc před konáním konference přesáhl kapacitní možnosti původních prostor. Proto organizátoři byli nuceni změnit místo konání. Konference se bude konat v aule České zemědělské univerzity v Praze-Suchdole. Den konání ko
Odpadové hospodářství v České republice se věnuje spíše spodním patrům hierarchie nakládání s odpady. Na první stupeň: předcházení vzniku odpadu se často zapomíná. Připomenout ho má konference Předcházení vzniku odpadu, která se koná v říjnu už potřetí v