Plýtvání potravinami aneb Z popelnice do lednice Seminář pro veřejnost k tématu udržitelné spotřeby a výroby. Ke shlédnutí bude film Taste the Waste a následovat bude diskuze k tomuto tématu. Seminář pořádá městská část Praha-Libuš a organizace Glopolis.Ochutnávka z programu a uvedení problematiky:Je to neuvěřitelné, ale je to tak. Více než polovina vyprodukovaného jídla se nikdy nedostane na talíře spotřebitelů. Místo toho skončí v kontejnerech nebo na skládkách. Řeč přitom není jen o zkažených potravinách, ale i o naprosto nezávadných produktech, kterým často ještě neprošla záruční lhůta. Jen v zemích Evropské unie potká tento osud 90 milionů tun jídla ročně, což je dvojnásobek objemu potravy, která by stačila k nasycení všech hladovějících na světě. Jak je možné, že dochází k ničení takového množství jídla?Režisér Valentin Thurn hledá vysvětlení u obchodníků a manažerů supermarketů, pekařů, velkoobchodních inspektorů, příjemců sociálních dávek, ministrů i úředníků Evropské unie. Nesnaží se ve svém dokumentu moralizovat, ale přijít na kloub masovému plýtvání potravinami a představit inspirativní nápady, jak zbytečnému vyhazování jídla zamezit. Pořadatel MČ Praha-Libuš a Analytické centrum Glopolis o.p.s., https://www.praha-libus.cz/ Jana Martínková, [email protected] Místo Zasedací místnost městské části Praha-Libuš, Libušská 1, Praha 4 – Libuš Termín pondělí 30. května Doba trvání 10.00 – 12.00 The post Plýtvání potravinami aneb Z popelnice do lednice first appeared on Evropský týden udržitelného rozvoje.
Více než polovina české populace považuje plýtvání a vyhazování potravin za vůbec nejzávažnější problém, který se potravin týká. Vyplývá to z výzkumu na téma plýtvání, který realizovala exkluzivně pro konferenci FOOD WASTE 2014 společnost IPSOS. Konferenc
Objevte výhody americké lednice. Je jich hned několik! Americké lednice? Je to jako nebe a dudy Americké chladničky slibují užitečné...
projít na článekJídlo v lednici nevydrží věčně, proto je třeba ho kontrolovat. Přehled o tom, co máme v chladničce nás naučí neplýtvat potravinami. Pokud nesníme jídlo hned, můžeme ho zamrazit. Stále oblíbenějším a rozšířenějším trendem je co nejmenší plýtvání. Nemáme
projít na článekI když to není vidět na první pohled, lednice mohou být velmi kontaminované, hlavně kvůli přítomnosti bakterií v syrových potravinách. Nejběžnějšími jsou listerie, pseudomonas aeruginosa nebo enterobakterie, běžně přítomné asi v 5 % lednic. Navíc se mo
projít na článekV září do Lednice zavítala TV Noe a její pořad Poletuchy. Zastavili se i u nás a výsledky jejich reportáže můžete zkouknout na tomto odkazu. Příspěvek Muzeum v pořadu Poletuchy na TVS pochází z Muzeum hraček Lednice
projít na článek