Plýtvání potravinami aneb Zpopelnice do lednice

Plýtvání potravinami aneb Z popelnice do lednice Seminář pro veřejnost k tématu udržitelné spotřeby a výroby. Ke shlédnutí bude film Taste the Waste a následovat bude diskuze k tomuto tématu. Seminář pořádá městská část Praha-Libuš a organizace Glopolis.Ochutnávka z programu a uvedení problematiky:Je to neuvěřitelné, ale je to tak. Více než polovina vyprodukovaného jídla se nikdy nedostane na talíře spotřebitelů. Místo toho skončí v kontejnerech nebo na skládkách. Řeč přitom není jen o zkažených potravinách, ale i o naprosto nezávadných produktech, kterým často ještě neprošla záruční lhůta. Jen v zemích Evropské unie potká tento osud 90 milionů tun jídla ročně, což je dvojnásobek objemu potravy, která by stačila k nasycení všech hladovějících na světě. Jak je možné, že dochází k ničení takového množství jídla?Režisér Valentin Thurn hledá vysvětlení u obchodníků a manažerů supermarketů, pekařů, velkoobchodních inspektorů, příjemců sociálních dávek, ministrů i úředníků Evropské unie. Nesnaží se ve svém dokumentu moralizovat, ale přijít na kloub masovému plýtvání potravinami a představit inspirativní nápady, jak zbytečnému vyhazování jídla zamezit. Pořadatel MČ Praha-Libuš a Analytické centrum Glopolis o.p.s., https://www.praha-libus.cz/ Jana Martínková, [email protected] Místo Zasedací místnost městské části Praha-Libuš, Libušská 1, Praha 4 – Libuš Termín pondělí 30. května Doba trvání 10.00 – 12.00 The post Plýtvání potravinami aneb Z popelnice do lednice first appeared on Evropský týden udržitelného rozvoje.

projít na článek

Konference FOOD WASTE 2014 proti plýtvání potravinami v České republice

Více než polovina české populace považuje plýtvání a vyhazování potravin za vůbec nejzávažnější problém, který se potravin týká. Vyplývá to z výzkumu na téma plýtvání, který realizovala exkluzivně pro konferenci FOOD WASTE 2014 společnost IPSOS. Konferenc

projít na článek

Americké lednice

Objevte výhody americké lednice. Je jich hned několik! Americké lednice? Je to jako nebe a dudy Americké chladničky slibují užitečné...

projít na článek

Jídlo v lednici – Jak dlouho vydrží a kdy ho mrazit?

Jídlo v lednici nevydrží věčně, proto je třeba ho kontrolovat. Přehled o tom, co máme v chladničce nás naučí neplýtvat potravinami. Pokud nesníme jídlo hned, můžeme ho zamrazit. Stále oblíbenějším a rozšířenějším trendem je co nejmenší plýtvání. Nemáme

projít na článek

Jak čistit lednici?

I když to není vidět na první pohled, lednice mohou být velmi kontaminované, hlavně kvůli přítomnosti bakterií v syrových potravinách. Nejběžnějšími jsou listerie, pseudomonas aeruginosa nebo enterobakterie, běžně přítomné asi v 5 % lednic. Navíc se mo

projít na článek

Muzeum v pořadu Poletuchy na TVS

V září do Lednice zavítala TV Noe a její pořad Poletuchy. Zastavili se i u nás a výsledky jejich reportáže můžete zkouknout na tomto odkazu. Příspěvek Muzeum v pořadu Poletuchy na TVS pochází z Muzeum hraček Lednice

projít na článek