Jídlo v lednici nevydrží věčně, proto je třeba ho kontrolovat. Přehled o tom, co máme v chladničce nás naučí neplýtvat potravinami. Pokud nesníme jídlo hned, můžeme ho zamrazit. Stále oblíbenějším a rozšířenějším trendem je co nejmenší plýtvání. Nemáme tím na mysli pouze plýtvání jídlem, ale obecně. Udržitelnost se prosazuje v módě i ve vybavení domácností. Čím udržitelnější způsob života vedete, tím lépe. Díky vynálezům ledničky a mrazáku můžeme výrazně ovlivnit plýtvání jídlem, neboť s jejich využitím udržíme potraviny déle čerstvé a nemusíme je vyhazovat, pokud je hned nesníme. Jak dlouho vydrží pokrmy v lednici čerstvé Zbyla vám porce od oběda, ale nechcete ji rovnou vyhazovat do koše? Pokud dodržíte zásady správného uchovávání jídla v lednici, prodloužíte tím životnost této porce a budete ji moci zkonzumovat později. Nejprve počkejte, než jídlo vystydne. Potom ho přendejte do uzavíratelné nádoby a tu vložte do lednice. Pokud vám to prostor vaší lednice dovolí, neumisťujte zbytky hotového jídla do těsné blízkosti mléka ani masa. Nejlepší místo pro chlazené hotové pokrmy je v nejvyšším regálu. Zkonzumujte ho nejdéle do 48 hodin. Kdy dát hotový pokrm rovnou do mrazáku V případě, že chcete hotový pokrm zkonzumovat v rozmezí budoucích 3 měsíců, rovnou ho uložte do mrazáku. Opět k jeho uskladnění využijte uzavíratelnou nádobu – a pro jistotu ji opatřete štítkem, na který napíšete název pokrmu a datum, kdy jste ho do mrazáku uložili. Až si ho budete chtít rozmrazit, nezapomeňte ho vyndat den předem a rozmrazovat v ledničce nebo pod tekoucí studenou vodou, popřípadě v mikrovlnné troubě, na níž navolíte program rozmrazování. Zdroj foto: Michal MPstudio / Shutterstock.com Jak uchovat maso a masné výrobky Jste masožravci a vaše domácnost je vždy zásobena dostatečným množství masa, šunek a uzenin? Nezapomínejte na to, že se jedná o čerstvé výrobky – maso a další masné výrobky vydrží v lednici maximálně 3 dny. To znamená, že pokud si nakoupíte maso, které během nejbližších 3 dní nezpracujete, pořádně ho zabalte, opět ho opatřete štítkem s datem a uložte do mrazáku. Pokud maso či jiné výrobky, které jste skladovali v ledničce či mrazáku, vydává nevábný zápach, raději ho vyhoďte. Pozor na ovoce a zeleninu Pozor si dejte na to, jak nakládáte s některými druhy ovoce a zeleniny. Buďte opatrní abyste je nikterak nepoškodili. Také myslete na to, že některé druhy ovoce a zeleniny za žádných okolností nesmíte umisťovat do chladu. Citrusové plody ztrácí při skladování při nízkých teplotách chuť. V lednici se také nedaří rajčatům, paprikám a melounům. Brambory, cibuli a česnek skladujte raději na chladném a tmavém místě, v lednici by rychleji podlehly plísni. Nejlepší je samozřejmě konzumace potravin, dokud jsou čerstvé. Pokud ale budete dodržovat zásady jejich správného skladování a nevystavíte je vysokým teplotám při cestě z obchodu, prodloužíte jejich životnost, jestliže je umístíte do lednice nebo mrazáku. Jak skladujete jídlo v lednici vy? Máte vlastní osvědčené tipy, jak udržet jídlo v lednici co nejdéle čerstvé? Zdroj: statefoodsafety.com, myfearlesskitchen.com Mohlo by vás zajímat Plýtvání potravinami: Co změnit při nákupu a vaření Zdravé potraviny, které vám zlepší náladu The post Jídlo v lednici – Jak dlouho vydrží a kdy ho mrazit? appeared first on iFaster.cz.
Jídlo je vášeň, jídlo lidi spojuje, jíst venku je radost. Zde je pár tipů ne výrobky, které přípravu jídla zjednoduší a udělají zábavnou.
projít na článekanna: Zítra si potřebuji udělat vlny ráno a nechci kvůli tomu vstávat (:odkaz:) se tedy ptám - vydrží vlny dělané kulmou a zalakované večer přes noc na ráno? (diskuze na internetové stránce)
Roušky ušít neumíme, ale uvařit jídlo nebo pivo ANO☝️a proto od 20. - 27.3. od 11:00 - 13:30h budeme ZDARMA podávat jídlo a kávu s sebou přes výdejní okénko všem záchranným složkám, kteří budou tento den v práci IZS (záchranná služba, hasiči, policie)+řid
projít na článekTohle jídlo pro všední dny si oblíbíte tolik, že budete tvrdit, že je to nejlepší japonské jídlo. A nebudete první, kdo udělá takový závěr. Navíc je to jídlo, které je šikovné vařit ve velkém. Pro přátelé nebo kamarády z oddílu. Pro sebe i na příští týden
projít na článekPřátelé, kdo mne znáte asi víte, že miluji dobré jídlo. Doma velmi často připravuji pro nás Čechy spíše neobvyklou a pestrou paletu především středomořské kuchyně (mám k ní osobně nejblíže). https://www.instagram.com/superimunita.cz/
projít na článek