Krevetová pomazánka

Při cestách do Norska se stravujeme různě. Na trajektech jsou restaurace či bistra a výběr nabízí nejrůznější saláty, uzené lososy, párky, burgery i sladké zákusky. Mimo trajekt jíme většinou u benzinek. Chlapi si vystačí s párkem v rohlíku nebo nějakým masem v housce. Já jsem objevila v chladicím boxu na jedné benzinové pumpě bagetu s krevetovou pomazánkou a zcela jsem jí propadla! Budete potřebovat: 220 g předvařených krevet (nechte předem rozmrazit a odkapat!)3 polévkové lžíce majonézy250 g čerstvého sýra typu žervé1 lžička citronové kůry1 lžička citronové šťávysalátovou okurku jemně nasekanounaťovou cibulku, kopr, sůl, pepř Postup: Majonézu, čerstvý sýr, citronovou šťávu a kůru smíchejte a přidejte nadrobno nakrájenou okurku. Dochuťte koprem, solí a pepřem. Poté opatrně vmíchejte krevety a naťovou cibulku. Pomazánka se mi nejlépe osvědčila servírovaná na plátcích celozrnné bagety jako mini chlebíčky. Můžete ale směsí bagetu naplnit, s trochou okurky navíc a listem salátu.

projít na článek

Vajíčková pomazánka

Suroviny 5 vajec 4 kyselé okurky 1 červenou cibuli 4 lžičky hořčice Olivový olej Sůl Pepř Pažitka 2 lžíce jogurtu 6-8 lžic majonézy Postup Dáme si uvařit vejce, trvá to cca. 9-10 minut. Potom je ihned po uvaření schla

projít na článek