Křupavý nugátový krém : Lukáš Skála

Tonka fazole (též tonkové boby nebo jen tonka) je koření se specifickým aroma. Přes jeho název nejde o druh fazole, ale o fermentovaná semena stromu s názvem Silovoň obecný. Jednotlivé „fazolky“ jsou zhruba 25 až 30 milimetrů dlouhé a dosahují hmotnosti kolem 1 gramu. Mají černý hrbolatý povrch, uvnitř jsou světlé. Aroma celých semen je ostřejší a blíží se hořkým mandlím. Po nastrouhání připomínají nugát, bílou čokoládu, griliáš nebo ořechy s nádechem vanilky. Zmiňovány bývají i tóny višní, hřebíčku, skořice nebo opia. Aroma se může lišit podle toho, zda je koření použité pro studený nebo teplý pokrm. [caption id="attachment_1245" align="aligncenter" width="680"] Lukáš Skála[/caption] Křupavý nugátový krém s příchutí tonka fazolí, hruškové želé a zmrzlina s hřebíčkem (4 porce) Křupavý nugát (křupavá podložka) 70 g nugotinu 4 g křupinek Křupavý nugát (rozvar z tonky) 2 tonka fazole 10 g cukru krupice 100 ml vody Křupavý nugát (nugátový krém) 20 ml rozvaru z tonky 20 g pasterovaných žloutků 2 g plátkové želatiny 50 g nugátu 75 ml 33% smetany Rozpusťte nugotin, smíchejte s křupinkami, rozetřete do formy vyložené alobalem a nechte zatuhnout. Mezitím si připravte rozvar z tonka fazolí. Dejte do hrnce vodu, cukr, nahrubo překrájené fazole a vařte na mírném ohni (jako když připravujete vývar). Po 20 minutách odstavte a nechte vychladnout. Ve studené vodě nechte nabobtnat želatinu. Rozvar dejte do kotlíku, přidejte žloutky a rozpuštěnou želatinu, promíchejte, přidejte rozpuštěný nugát a do polotuha vyšlehanou šlehačku a znovu zlehka promíchejte. Krém dejte do tvořítka a nechte ztuhnout, pak vykrájejte kroužky a dejte do mrazáku. Čokoládový lesk 50 ml vody 60 g cukru krupice 20 g kakaa 40 ml smetany 5 g plátkové želatiny Želatinu nechte ve studené vodě nabobtnat, mezitím dejte vařit vodu, cukr a smetanu. Přidejte kakao, provařte, sundejte z ohně, přidejte želatinu a rozmíchejte. Připravenou polevu nechte vychladnout. Po zatuhnutí znovu zahřejte a přeceďte, aby zmizely bublinky. Takto připravenou polevou můžete potáhnout nugátový kroužek. Hruškové želé 1 hruška 20 g cukru krupice 7 g claro neutral šťáva z 1/2 citronu Hrušku nakrájejte na čtvrtky, vyndejte jádřinec, zasypte cukrem a upečte cca 15 minut při 160 °C do měkka – (čas je orientační podle druhu hrušky). Hrušky propasírujte, přidejte vodu, přiveďte k varu, sundejte z ohně, vmíchejte claro a dejte do formy. Nechte ztuhnout a pak nakrájejte. Zmrzlina z hřebíčku 40 ml mléka 10 g medu 6 celých hřebíčků 10 g pasterovaných žloutků 40 ml 33% smetany Mléko s medem zahřejte, přidejte hřebíček a nechte cca 30 minut stát. Pak přeceďte, přidejte žloutky a smetanu a dejte do zmrzlinového stroje mrazit. Čokoládová ozdoba 20 g bílé čokolády 50 g 72% čokolády Ozdoba 24 borůvek zlaté plátky

projít na článek

ISOLDA krém na ruce včelí vosk 100 ml

Krém pro zvláčnění a dlouhodobou hydrataci pokožky. Budete překvapeni, jak snadno se krém vstřebává a nezanechává po sobě pocit nadměrně promaštěných nebo naopak suchých rukou. Odměnou po aplikaci Vám bude jemná, hebká kůže bez známek šupinatění a zdrsněn

projít na článek

Čokoládový krém s rebarborou a skořicovým sorbetem : Lukáš Skála

(4 porce) Čokoládový krém se skořicí 100 ml čerstvé 33% smetany 30 g mléčné čokolády 1 g plátkové želatiny 2 celé skořice Smetanu a skořici přiveďte k varu, přidejte čokoládu a důkladně promíchejte. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě. Ponorný

projít na článek

INDULONA červená dezinfekční krém 100ml

Indulona červená (desinfekční), krém na ruce, který svými desinfekčními účinky pomáhá k ošetření vysušené, odmaštěné a popraskané pokožky. Hydrofilní krém s obsahem silikonového oleje a s desinfekčními přísadami. Vhodný jako prevence proti mikrobiální inf

projít na článek

EXCLUSIVE

Odlíčení Povrchové čištění pleti Úprava obočí Hloubkové ošetření ultrazvukovou špachtlí Peeling Masáž obličeje - krku - dekoltu Maska dle typu pleti Sérum + zapracování ultrazvukem Oční krém + zapracování Závěrečný krém Fixace - Termasomi spray

projít na článek

Lukáš Kvapil absolvoval Merzouga Rally

Lukáš Kvapil, motocyklista týmu KM Racing a člen Dukly Praha splnil svá předsevzetí, úspěšně absolvoval závod dakarské série Merzouga Rally a kvalifikoval se tak na Rallye Dakar 2017. Podmínkou pořadatele bylo, aby Lukáš absolvoval marockou rally v PRO ka

projít na článek