Čokoládový krém s rebarborou a skořicovým sorbetem : Lukáš Skála

(4 porce) Čokoládový krém se skořicí 100 ml čerstvé 33% smetany 30 g mléčné čokolády 1 g plátkové želatiny 2 celé skořice Smetanu a skořici přiveďte k varu, přidejte čokoládu a důkladně promíchejte. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě. Ponorným mixérem důkladně promixujte směs smetany a čokolády do hladkého krému a nakonec přidejte želatinu. Směs dejte do nádoby, kterou ponořte do druhé s ledem a míchejte do zchladnutí. Dejte na 12 hodin do lednice. Pak vyšlehejte, naplňte do cukrářského sáčku a dekorujte na talíř. Čokoládový krém 20 ml čerstvé 33% smetany 40 g hořké čokolády Smetanu přiveďte k varu, přidejte čokoládu a dobře promíchejte. Nechte vychladnout a upravte na talíř. Marinovaná rebarbora 180 g čerstvé rebarbory 50 g malinového pyré 40 g cukru krupice Čerstvou rebarborou omyjte, oloupejte a nakrájejte na centimetrové kousky. Malinové pyré s cukrem přiveďte k varu, stáhněte z ohně a nechte vychladnout. Cca 15 minut před expedicí naložte rebarboru do připraveného malinového pyré, jen aby zkřehla, vařit se nemusí. Čokoládový prach 40 g bílé čokolády 20 ml vody 50 g cukru krupice Z cukru a vody si připravte rozvar, který uvařte na 144 °C. Do takto připraveného karamelu přidejte čokoládu, dobře promíchejte a nechte zchladnout. Potom rozmixujte v termomixu, aby vznikl krásný prach. Křupavá oplatka 10 g pasterovaných bílků 30 g cukru krupice 5 g másla 5 g hladké mouky 8 g mléčné čokolády Rozpusťte čokoládu s máslem, ostatní suroviny smíchejte, přidejte směs másla a čokolády, znovu promíchejte a rozetřete na silikonový plát. Dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte do zlatavé barvy. Po zchladnutí nalámejte na kousky. Skořicový sorbet 80 ml mléka 20 g cukru krupice 10 g glukózy 3 celé skořice Všechny suroviny dejte do hrnce, přiveďte k varu, stáhněte z ohně a nechte půl hodiny stát. Pak přeceďte a zamrazte ve zmrzlinovém stroji.

projít na článek

Křupavý nugátový krém : Lukáš Skála

Tonka fazole (též tonkové boby nebo jen tonka) je koření se specifickým aroma. Přes jeho název nejde o druh fazole, ale o fermentovaná semena stromu s názvem Silovoň obecný. Jednotlivé „fazolky“ jsou zhruba 25 až 30 milimetrů dlouhé a dosahují hmotnosti k

projít na článek

ISOLDA krém na ruce včelí vosk 100 ml

Krém pro zvláčnění a dlouhodobou hydrataci pokožky. Budete překvapeni, jak snadno se krém vstřebává a nezanechává po sobě pocit nadměrně promaštěných nebo naopak suchých rukou. Odměnou po aplikaci Vám bude jemná, hebká kůže bez známek šupinatění a zdrsněn

projít na článek

Citronový mousse, sedlina z ostružin a sorbet z černého čaje : Lukáš Skála

(4 porce) Citronový mousse 100 g mascarpone 100 g čerstvé 33% smetany 40 g třtinového cukru 10 g citronové kůry 1 g plátkové želatiny Smetanu, mascarpone, cukr a citronovou kůru dejte do hrnce na mírný oheň a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně a nech

projít na článek

INDULONA červená dezinfekční krém 100ml

Indulona červená (desinfekční), krém na ruce, který svými desinfekčními účinky pomáhá k ošetření vysušené, odmaštěné a popraskané pokožky. Hydrofilní krém s obsahem silikonového oleje a s desinfekčními přísadami. Vhodný jako prevence proti mikrobiální inf

projít na článek

EXCLUSIVE

Odlíčení Povrchové čištění pleti Úprava obočí Hloubkové ošetření ultrazvukovou špachtlí Peeling Masáž obličeje - krku - dekoltu Maska dle typu pleti Sérum + zapracování ultrazvukem Oční krém + zapracování Závěrečný krém Fixace - Termasomi spray

projít na článek