KUŘE Z FARMY, medvědí česnek, chřest, brambory, teplá citronová majonéza : Petr Fučík

(4 porce) Pyré z medvědího česneku 200 g medvědího česneku 50 g másla sůl muškátový oříšek Medvědí česnek spařte ve vroucí osolené vodě a okamžitě zchlaďte. Dejte do thermomixu, přidejte nakrájené máslo a rozmixujte. Podle potřeby zřeďte trochou vody ze spařování, dochuťte solí a muškátovým oříškem a přepasírujte. Okamžitě zchlaďte v ledové vodě. Brambory La Ratte Brambory uvařte v zeleninovém vývaru doměkka. Přepulte a glazujte na másle s troškou zeleninového vývaru. Teplá citronová majonéza 2 žloutky 3 vejce 100 g slunečnicového oleje 100 g přepuštěného másla 50 g olivového oleje 1 polévková lžíce dijonské hořčice šťáva z 1 citronu sůl cayenský pepř bílý pepř Všechny suroviny rozmixujte, dejte do šlehačkové lahve a ohřejte ve vodní lázni. Kuřecí stehno ze Štěpánovska 4 kuřecí stehna 50 g kuřecí mousse 100 g kuřecí šunky (nejlépe domácí) petrželka sůl pepř slunečnicový olej a máslo na opékání Kuřecí stehna vykostěte. Šunku nakrájejte na kostičky, promíchejte s kuřecí mousse, dochuťte solí, pepřem a petrželkou. Stehna naplňte a zabalte do fólie. Vařte 30 minut při teplotě 63 °C, potom opečte na oleji s přidáním másla. Kuřecí prso ze Štěpánovska 4 kuřecí prsa s kůží 50 g másla 4 snítky tymiánu sůl bílý pepř slunečnicový olej a máslo na opékání Kuřecí prsa osolte, lehce opepřete a zavakuujte s máslem a tymiánem. Vařte 10 minut sous vide při teplotě 58 °C, potom opečte na oleji s přidáním másla a tymiánu. Podávání 4 vařené bílé chřesty 4 vařené zelené chřesty 40 ml zeleninového vývaru 40 g másla 12 plátků syrového zeleného chřestu 30 ml olivového oleje 10 ml citronové šťávy 40 ml kuřecího jusu ředkvičky, šťovík fries baby špenát Vařený chřest glazujte s máslem a zeleninovým vývarem. Syrovou zeleninu a saláty marinujte v olivovém oleji a citronové šťávě, osolte.

projít na článek

Medvědí česnek už začíná růst

Důkazem jsou fotografie, které jsem dnes pořídil na Vysočině. Na Vysočině máme první lísky medvědího česneku venku, proto předpokládám, že v teplejších částech republiky bude medvědí česnek už o poznání větší. Medvědí česnek v supermarketu V posledních le

projít na článek

Česnek podivný

Informace o podivném česneku, jeho popis, fotografie, možnosti uchování, výskyt a sběr. Česnek podivný (Allium paradoxum) chuťově snadno nahradí známější česnek medvědí a proto se kulinářské potřeby hodí stejně dobře. Jeho asi 20 cm dlouhé a 0,5–2 cm širo

projít na článek

Apríl 2021 na Vysočině

Růst medvědího česneku letos zastavilo aprílové počasí. Medvědí česnek je pod sněhovou nadílkou. Vysoké teploty na konci března sice vytáhly medvědí česnek poměrně rychle ven. Ale začátek dubna se veze na vlně aprílu a tak můžeme pozorovat listy česneku v

projít na článek

Začátek sezony 2022 medvědího česneku

Medvědí česnek na Vysočině již začíná růst. V teplejších lokalitách je již nějaký ten den jistě venku. The post Začátek sezony 2022 medvědího česneku first appeared on medvědí česnek.

projít na článek

Nastal čas sběru mladých lístků.

Medvědí česnek už má dostatečně velké listy na první sklizeň. Mladé lístky medvědího česneku jsou ideální k okamžité spotřebě. U listů sbíraných v tuto dobu oceníte jejich křehkost a jemnou chuť. Výborné jsou nadrobno nasekané na chlebu s máslem. Můžete v

projít na článek