Kvíz: Jak znáte dějiny své vlasti. Pokud spletete více něž 3 otázky, jste ostuda Čechů a vraťte se na ZŠ

Data, jména, mizivý kontext a otázka: „K čemu mi to bude?” Tak nějak vypadala výuka dějepisu před dvaceti lety. Není divu, že většina žáků tento předmět neměla ráda. Pamatujete si z nekonečného biflování o české historii něco? Zkuste si náš kvíz.

projít na článek

Kvíz: Ve kterém klasickém českém filmu zazněla tato památná věta? Jestli spletete víc než 3, jste ostuda

Zatímco některé filmy se proslavily skvělými hereckými výkony nebo výjimečnou režií, jiné se staly nezapomenutelnými díky svým vtipným hláškám. Ty jsou dnes součástí naší kultury i běžné konverzace. Vybavíte si ty nejpopulárnější?

projít na článek

Kvíz na cvičení postřehu: Najdi 3 rozdíly mezi obrázky karet. Lidé se zdravým mozkem to dají do 10 sekund

Jak jste na tom s bystrým úsudkem a logickým uvažováním? Zvládli byste kvíz na cvičení postřehu? Pokud myslíte, že ano, rovnou si zkuste ten náš. Najdete na obrázcích karet 3 rozdíly?

projít na článek

Zábavný kvíz proti stárnutí mozku: Najdi 3 rozdíly na obrázcích lišky a zajíce. Zkus to do 10 vteřin

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak jste na tom s logickým myšlením? Zvládáte rozluštit náročnější hádanky a všímat si těch nejmenších detailů? Pokud si myslíte, že ano, pak rozhodně čtěte dál. Přinášíme vám jedinečný kvíz určený proti stárnutí mozku. Najd

projít na článek

Kvíz: Značky základních chemických prvků. Jestli uděláte víc než 3 chyby, styďte se a vraťte na základku!

Psal se rok 1869. Dmitrij Ivanovič Mendělejev pracoval na své nové učebnici chemie, do níž se rozhodl vložit seznam objevených prvků. „Jak je ale seřadit,” přemýšlel nahlas a posouval kartami s vyznačením jejich vlastností, které si vytvořil. Ve chvíli, k

projít na článek

Rychlý zábavný kvíz na trénink postřehu a procvičení mozku: Najdi 3 šestky do 8 vteřin! Chytří to dají!

Pokud máte bystrý postřeh a rychle vám to pálí, pak rozhodně nikam neodcházejte. Přinášíme vám jedinečný kvíz, se kterým dokonale potrénujete své kognitivní funkce. Najdete na obrázku 3 šestky?

projít na článek