Kvíz: Ve kterém klasickém českém filmu zazněla tato památná věta? Jestli spletete víc než 3, jste ostuda

Zatímco některé filmy se proslavily skvělými hereckými výkony nebo výjimečnou režií, jiné se staly nezapomenutelnými díky svým vtipným hláškám. Ty jsou dnes součástí naší kultury i běžné konverzace. Vybavíte si ty nejpopulárnější?

projít na článek

Kvíz: Jak znáte dějiny své vlasti. Pokud spletete více něž 3 otázky, jste ostuda Čechů a vraťte se na ZŠ

Data, jména, mizivý kontext a otázka: „K čemu mi to bude?” Tak nějak vypadala výuka dějepisu před dvaceti lety. Není divu, že většina žáků tento předmět neměla ráda. Pamatujete si z nekonečného biflování o české historii něco? Zkuste si náš kvíz.

projít na článek

Filmový kvíz: Pokud nepoznáte záběr z tohoto starého klasického filmu, styďte se. Milují ho všichni Češi

O tomto filmu se říká, že by obstál i v Hollywoodu. Patří mezi nejoblíbenější snímky ze třicátých let, a jestli vůbec právě tento není tím nejoblíbenějším. Dodnes na něj nedá spousta diváků dopustit, a to se rozhodně nejedná jen o pamětníky. Poznáte, o kt

projít na článek

Kvíz: Poznejte v tomto hezkém vousáčovi malého hrdinu českého oscarového filmu? Chytří na to přijdou

Narodil se 1. ledna 1990 a jako malý chlapec exceloval ve Svěrákově veleúspěšném filmovém počinu oceněném oscarem. Co dělá dětská hvězda tohoto filmu dnes?

projít na článek

Jestli jste se narodili v tomto znamení, gratulujeme. Jste prudce inteligentní nadprůměrní lidé

Být chytrý je fajn. Být nadprůměrně inteligentní, to už chce dar od pánaboha, jak říkávaly naše prababičky. Jestli patříte do druhé skupiny, může napovědět i znamení zvěrokruhu, ve kterém jste se narodili. Podívejte se.

projít na článek

Kvíz: Tato fotografie pochází z nejhoršího českého filmu všech dob. Poznáte ho? Chytří na to přijdou!

Někdy to jednoduše nevyjde. Přestože byl na place skvělý režisér, štáb i talentovaní herci, výsledkem byl nejhorší film v dějinách české kinematografie. Komedie vyhrála dokonce ocenění Plyšový lev za nejhorší film roku 2002.

projít na článek