Kvíz: Klasické československé večerníčky. Otázky jsou lehké pro dospělé nad 40 a těžké pro děti. Zkuste!

Na podvečerní desetiminutovou pohádku se malí i velcí těší již téměř šedesát let. Dodnes pro tento pořad vzniklo téměř čtyři sta seriálů a řada z nich se dostala i za naše hranice. Z Večerníčku se tak stal fenomén i stálice umělecké tvorby v programu České televize.

projít na článek

Kvíz: Jak znáte dějiny své vlasti. Pokud spletete více něž 3 otázky, jste ostuda Čechů a vraťte se na ZŠ

Data, jména, mizivý kontext a otázka: „K čemu mi to bude?” Tak nějak vypadala výuka dějepisu před dvaceti lety. Není divu, že většina žáků tento předmět neměla ráda. Pamatujete si z nekonečného biflování o české historii něco? Zkuste si náš kvíz.

projít na článek

Filmový kvíz: Poznej záběr z nejděsivější československé pohádky. Generacím dětí naháněla hrůzu

Oblíbená československá pohádka byla natočena v roce 1971 podle knižní předlohy spisovatelky Boženy Němcové. Režisér Antonín Kachlík si dal, co se temné atmosféry týče, opravdu záležet, a tak než se divák dočká šťastného konce, dost možná upadne i do depr

projít na článek

Kvíz na cvičení postřehu: Najdi 3 rozdíly mezi obrázky karet. Lidé se zdravým mozkem to dají do 10 sekund

Jak jste na tom s bystrým úsudkem a logickým uvažováním? Zvládli byste kvíz na cvičení postřehu? Pokud myslíte, že ano, rovnou si zkuste ten náš. Najdete na obrázcích karet 3 rozdíly?

projít na článek

Kvíz jen tak pro zábavu: Doplň vtipné básničky Štěpána Šafránka z filmové série Básníků až do konce!

Borůvka, Jeskyňka, Píšťalka, Popelka, Veverka a Zlatá Rybička. To byly lásky studenta a později lékaře Štěpána Šafránka, nepoučitelného romantika, který svým vyvoleným skládal poetické básničky, na něž fanoušci hexalogie rádi vzpomínají. Jak si je pamatuj

projít na článek

Bohoslužby pro děti na Zderaze

Náboženská obec Církve československé husitské při kostele sv. Václava na Zderaze zve děti a jejich rodiče na další bohoslužbu připravenou pro děti na neděli 7. ledna 2024.Další termíny bohoslužeb pro děti jsou do června: 4.2., 3.3., 14.4., 12.5. a 9.6.

projít na článek